Jorton vinder Aalborg-entreprise til 155 millioner
Bygningsstyrelsen har valgt Jorton som hovedentreprenør på 8.000 nye kvadratmeter til Byggeri & Anlæg på Aalborg Universitet. Kjaer & Richter er arkitekt.
Byggeriet, der skal huse Institut for Byggeri og Anlæg, er tegnet af Kjaer & Richter i samarbejde med Rambøll og Møller & Grønborg. Det skal opføres i hovedentreprise af Jorton, som dermed sikrer sig endnu en stor opgave i Aalborg-området. I forvejen er virksomhedens murer- og betonarbejdere involveret i en omfattende helhedsrenovering af 815 boliger for Sundby-Hvorup Boligselskab i Nørresundby.
- Der er tale om en spændende opgave med en del in situ-støbt beton og høje krav til betonens overflader. Mange forskellige facetter ved overfladerne skal afspejle, at bygningen skal bruges i undervisningen af de studerende ved netop byggeri- og anlæg, siger afdelingsleder Allan Harbo fra Jorton i Aalborg om det kommende universitetsbyggeri.
Institut for Byggeri og Anlæg skal indeholde laboratorier og forskningsfaciliteter til fuldskalaforsøg som i fx ’Projekthal Vand’ med bølgebassin eller ’Projekthal Fundering’ med en stor sandkasse. For at holde styr på det komplekse byggeri skal entreprenøren kunne beherske 3D-modellering, og Allan Harbo forsikrer, at Jorton er gearet til at håndtere 3D og BIM.
Fokus på videndeling og innovation
Institut for Byggeri & Anlæg opføres ved indgangen til Campus Vest og langs det gennemgående trafikale bybånd. Bygningen opføres i fem etager med kælder. Ifølge arkitekterne i Kjaer & Richter bliver der tale om et enkelt udformet hus med et tydeligt hierarki i materialevalget både udvendigt og indvendigt – fra grov beton til stadigt mere bearbejdede materialer som paneler og glaspartier.
Instituttet får dobbelthøje projekthaller og værksteder, og på etagerne over projekthallerne placeres laboratorier med forbindelse til seminarrum. Udefra bliver der kig ind til projekthaller, forsknings- og studiefaciliteter.
Intentionen er at etablere et dynamisk og attraktivt byggeri, der inviterer indenfor. Bygningens forskellige funktioner kan også opleves udefra i kraft af bygningens fremskudte og tilbagetrukne facader.