23948sdkhjf

Startskud på 1. etape af ny gågade

Fredag lyder startskuddet på storstilet renovering af Esbjergs gågade.
Fredag den 15. august 2014 kl. 15.00 vil borgmester Johnny Søtrup og formand for Teknik & Byggeudvalget Anders Kronborg igangsætte omdannelsen af Kongensgade ved at fjerne den første flise af den gamle belægning i krydset Kongensgade/Smedegade.

Vinderprojektet fra arkitektkonkurrencen er nu klar til realisering, og entreprenøren er udpeget til opgaven.

- Jeg er meget glad for, at vi nu går i gang med 1. etape af omdannelsen af Kongensgade til borgernes gade. Vi får nu opdateret vores gågademiljø, så det at handle bliver suppleret med flere muligheder for aktiviteter og ophold både for borgerne men også de mange, der besøger vores by. Jeg vil også gerne takke for det positive samarbejde, der har været med borgerne i området, Esbjerg City og Esbjerg Byforum i udviklingen af projektet, udtaler borgmester Johnny Søtrup.

Det nye gågademiljø giver mulighed for flere aktiviteter, f.eks. trampoliner til børnene og bedre opholdsmuligheder på plinte og nye bænke.

- Det er også af stor betydning, at der plantes flere store træer, der sammen med læskærme giver både generelt læ og læ i nærmiljøet. Det bliver samtidigt et attraktivt miljø ikke mindst med den nye flotte granitbelægning med mønster inspireret af havbunden, den helt særlige belysning med de mange lyseffekter alt sammen med maritimt præg, som passer til havnebyen Esbjerg, siger udvalgsformand Anders Kronborg, Teknik & Byggeudvalget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109