23948sdkhjf

Campus-byggeri til topkarakter

Henning Larsen Architects’ markante campus-bygning til SDU i Kolding er også håndværkernes triumf. Se billeder af byggeriet her.
I midten af juni overdrog Universitets- og Bygningsstyrelsen det næsten 14.000 kvadratmeter store SDU Campus Kolding til Syddansk Universitet.

De involverede parter kan se tilbage på et vellykket forløb, hvor samarbejde og dialog har været nøgleord; lidt af en solstrålehistorie, mener projektleder Lise Gandrup Jørgensen fra Henning Larsens Architects, der har tegnet huset.

- Der er tale om en solstrålehistorie. Men det er også historien om en traditionel form for udbud, hvor alle detaljer er gjort færdige inden udbuddet, så kvaliteten af materialerne ligger fast. Det er mit indtryk, at også håndværkerne synes den traditionelle udbudsform er befordrende for kvaliteten og samtidig giver dem tiden til at gøre arbejdet færdigt, siger hun.

SDU Campus Kolding er en trekantet atriumbygning med en meget markant facade, hvor 1600 bevægelige skærme i perforeret stål automatisk ændrer udseende alt efter behovet for solafskærmning. De trekantede skærme sikrer optimale dagslysforhold og skaber et behageligt indeklima i rummene langs facaden, men byder også på en konstant skiftende facade. Den seks etager høje atriumbygning får rigeligt med lys ovenfra til samtlige etager, hvor gange og trapper på etagerne er roteret lidt i forhold til hinanden, så de skaber nye kig, når man bevæger sig rundt.

Blandt entreprenørerne er Jorton, der sammen med en række underentreprenører har stået for apteringen. Hos den Aarhus-baserede entreprenørvirksomhed oplyser man, at den efterfølgende evaluering har udløst karakteren 5 for det udførte arbejde.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109