23948sdkhjf

Lund & Staun vinder Danmarks mest bæredygtige stadion

Lund & Staun har netop vundet totalentreprisen på Hjørrings nye stadion. Det vil blandt andet være kendetegnet ved at overholde kravene til passivhuse samt indarbejde elementer fra DGNB - dermed er der lagt op til Danmarks mest bæredygtige stadion.
Højisolerede konstruktioner, udnyttelse af dagslys, luftkvalitet, affaldshåndtering og minimering af udgifter til drift og vedligehold. Dette er blot nogle af de bæredygtige tiltag, der vil blive arbejdet med i det kommende stadionbyggeri i Hjørring.

Lund & Staun går ind i byggeriet med en lang række værdifulde erfaringer fra det bæredygtige DGNB-byggeri, Sundhedshus Pandrup, som den aalborgensiske entreprenør færdiggjorde i 2013.

Med på holdet har Lund & Staun et rådgiverteam bestående af de tre aarhusianske virksomheder, Lumo Arkitekter, Regnbuen Arkitekter og SlothMøller Rådgivende Ingeniører. Tilsammen har de en bred erfaring inden for idrætsbyggeri, idet de hver især står bag blandt andet Rønbæk Idrætscenter, Viking Stadion i Stavanger, Skanderborg Fælled, Hejnsvig Multihal og Lyngby Stadion.

Bæredygtighed kræver åben kommunikation
For at indarbejde de mange tiltag inden for bæredygtighed vil projektet blive indledt af en designproces, som samler alle tråde inden detailprojekteringen. I denne proces mødes byggeleder, bygherre, arkitekt og ingeniør regelmæssigt for at sikre, at tiltagene belyses fra alle vinkler, og at beslutninger bliver taget så snart, det er muligt. Henrik Staun, der er salgsdirektør i Lund & Staun, fortæller:

- Vi har en meget skarp tidsplan, og vi ved fra tidligere, at åben kommunikation er det bedste redskab, når mange bæredygtighedstiltag skal indarbejdes. Bæredygtighed er et bredt begreb, og der skal tages mange beslutninger.

I entreprenørfirmaet er man naturligvis meget glade for at skulle i gang med det nye stadion – ikke mindst på grund af de mange tiltag inden for bæredygtighed:

- Hjørring Kommune har virkelig taget bæredygtigheden til sig, hvilket vi synes er utroligt positivt. Vi har før sagt, at det bæredygtige byggeri er kommet for at blive. Det mener vi stadig, og vi håber, at endnu flere kommuner vil følge trop i fremtiden, fortæller Henrik Staun.

Fleksibelt og robust byggeri, som inviterer indenfor
Det nye stadion vil både være fleksibelt og robust, hvilket blandt andet betyder, at flere aktiviteter kan afvikles sideløbende, gæster kan bespises på både første og anden sal og undervisningslokalerne kan laves om til én stor VIP-lounge. Samtidigt har det været vigtigt at skabe et stadion, som inviterer indenfor. Lars Sønderskov fra Lumo Arkitekter fortæller:

- Det nye stadion skal give noget tilbage til byen og være et positivt bidrag til omgivelserne. Det skal være mødested for byens unge og aktive borgere, så det har været vigtigt at skabe et projekt, som vækker nysgerrighed og inviterer indenfor.

Fakta
- Det er Hjørring Private Realskole, VUC Nordjylland og Hjørring Kommune, der i fællesskab står bag det nye stadion på Femhøje i Hjørring. De to uddannelsesinstitutioner financierer projektet med godt 20 mio. kr., mens kommunen stiller med 10 mio. kr.
- Projekteret blev udbudt i totalentreprise med projektkonkurrence, hvor der forinden var prækvalificeret i alt fem teams.
- Projektet indeholder to nye idrætshaller, omklædningsfaciliteter, undervisningslokaler, café samt overdækket tribuneafsnit i forbindelse med den eksisterende fodboldbane.
- Nedrivningen af det eksisterende stadion starter til efteråret 2014.
- Det nye stadion vil stå færdigt ved midten af juli 205.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078