23948sdkhjf

Ekstra støtte sætter gang i Faaborg-fornyelse

Planerne for Faaborg midtby er nu godkendt af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, hvorfra der også er tilsagn på over 10 mio. kr. til byfornyelsesprojektet.
Med den endelige godkendelse af programmet for områdefornyelse i det centrale Faaborg følger yderligere tilsagn om 4 mio. kr. til bygningsfornyelse. Hermed er det samlede tilsagn på helt præcis 10.416.709 kr. fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til udvikling af Faaborg bymidte de kommende fem år.

- Områdefornyelsen i Faaborg kommer til at spille en vigtig rolle for byens positive udvikling i fremtiden. Jeg glæder mig over den støtte, som vi nu har fået tilsagn om og jeg glæder mig i særlig grad til at følge de store projekter, der nu sættes i gang. En del af programmet handler også om at åbne op for mindre projekter, der er båret frem af borgerens gode energi og ideer. Det bliver enormt spændende at se, hvad der på den baggrund kan spire frem i byen, understreger Anne Møllegaard Mortensen, formand for Lokalsamfund- og Planudvalget.

Allerede i gang
Af større projekter omfatter områdefornyelsen, ud over omdannelsen af kulturhuset Helios, også et markant løft af Byskolens faciliteter og en forskønnelse af gaderummet på Banegårdspladsen mellem Helios og stationsbygningen.

Første lille projekt under områdefornyelsen kan dog allerede opleves i dag torsdag den 3. juli mellem kl. 11 og 15. Her sørger en gruppe kunstglade børn fra Faaborg Børnebilledskole nemlig for at sætte kunstnerisk fokus på omdannelsen af Helios bygningen, som er en del af områdefornyelsen. Inspireret af kendte eksempler på street art, udsmykker de den del af bygningen der senere skal nedrives, for at give plads til det nye Film- og Kulturhus Helios.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203