23948sdkhjf

50 nye seniorbolig i Vallensbæk

I forbindelse med en udvidels af Vallensbæk Stationscenter arbejder Vallensbæk kommune med planer om at få bygget 50 nye boliger til borgere på 55 år og derover.
Den nordlige del af Vallensbæk Stationscenter skal udvides og moderniseres. Ejeren af centret vil etablere to nye dagligvarebutikker i en ny bygning ud til Vallensbæk Torvevej i området mellem S-banen og Rønnebækhus.

I forbindelse med udvidelsen ønsker Vallensbæk Kommune også at opføre en række nye attraktive boliger.

- Jeg har fået en del henvendelser fra borgere her i kommunen, der synes at huset er blevet for stort efter børnene er flyttet hjemmefra, og som nu gerne vil flytte i lejlighed. Den type boliger mangler vi i Vallensbæk, så derfor har kommunalbestyrelsen taget kontakt til Vallensbæk Boligselskab via KAB, der er med på ideen om at bygge de nye boliger, fortæller Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen, der forventer, at boligerne vil skabe mere liv og øget tryghed omkring stationscentret.

Politisk beslutning efter sommerferien
De 50 nye almene boliger skal være forbeholdt Vallensbækborgere på 55 og derover. Planen er, at seniorboligerne kommer til at ligge langs Vallensbæk Torvevej mellem S-banen og Rønnebækhus.

Finansieringsmulighederne afgør om projektet kan blive en realitet, og kommunen er nu i dialog med ejerne af centret om dette.

Det er en del af konceptet med seniorbofællesskab, at et beboerråd behandler ansøgninger fra folk, der gerne vil flytte ind, og på den måde er man med til at bestemme, hvem man bor dør om dør med. Inden boligerne bygges færdigt, vil der blive annonceret efter beboere, som kan være med til at udvikle boligerne og konceptet.

I slutningen af august vil der være et borgermøde om de nye boliger, inden kommunalbestyrelsen tager endelig stilling til projektet.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109