23948sdkhjf

Vikingecenter klar til etapevis udvidelse

Til september sætter Ribe VikingeCenter gang i projektet 'Danmarks første kristne', der omfatter rekonstruktion af vikingetidens havn i Ribe samt Ribes første kirke, Ansgars kirke.
Ribe VikingeCenters projekt 'Danmarks første kristne' er blevet mulig med en ny donation på 10 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden. Det oplyser Ribe VikingeCenter på sin hjemmeside.

Projektet sættes i gang til september, og anlægsarbejdet vil strække sig over tre år, hvor også publikum får lejlighed til at følge arbejdet, som det skrider frem.

Ribe VikingeCenter glæder sig til at realisere den god projektidé. Også Esbjerg Kommune og herunder Kultur- og Fritidsudvalget har udvist stor vilje til samarbejde.

Faseinddelt arbejde
Projektets første fase gælder Ribe havn, et af Danmarkshistoriens tidligste kommercielle havnemiljøer. Den nuværende kajplads vil blive kraftigt udbygget til en havn med anlægsbroer, bådværft, pakhuse, værksteder, og boder i forlængelse af markedspladsen.

Ribe VikingeCenter ønsker at vise udviklingen fra det tidspunkt, hvor nogle få vikinger har slået sig ned ved Ribe Å, til en tid med omfattende handel, et økonomisk fundament og en struktur, som lå til grund for byens status og kirkens interesse for at etablere sig i netop Ribe.

Anden fase i projektet omfatter kirkebyggeriet af Ribes første kirke, Ansgars kirke.

De to nye vikingemiljøer vil fremover blive omdrejningspunkter for en lang række nye publikumsinvolverende aktiviteter og events. I samspil med de eksisterende miljøer skal havnen og kirken give et næsten fuldstændigt billede af livet i vikingetidens Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094