23948sdkhjf

15 fonds-millioner muliggør aktivitetspark i Munkebo

En unik natur- og bypark i Munkebo, som får en udstrækning på 220.000 m², kan realiseres efter donation på 15 millioner kroner.
Lokale ildsjæle fra Munkebos idræts- og kulturforeninger har sammen med Kerteminde Kommune og Munkebo Kulturhus udviklet en vision om at samle byens indbyggere på tværs af grupper og interesser. Resultatet er en by- og naturpark, som skal etableres på et uudnyttet område tæt på Munkebo bymidte.

Læs også: Ny aktivitetspark samler hårdt ramt værftsby

Projektet koster små 20 millioner kroner at etablere. Kerteminde Kommunen bidrager med 3 millioner kroner, og Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3 millioner kroner. Den sidste og største del af finansieringen er nu fundet:

- Det er en meget stor glæde at kunne meddele, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 15 millioner kroner til Munkebo Natur- og Bypark. Med denne donation kan visionen om en unik natur- og bypark i Munkebo By i Kerteminde Kommune nu igangsættes, skriver formand for den selvejende institution Munkebo Natur og Bypark, Klavs Norup Lauridsen, på fondes facebook-side.

Halvandet års arbejde forude
Byparken, som får en udstrækning på i alt 220.000 m², vil blive opdelt i tre tematiske områder. Et til idræt, et til friluftsliv og et til leg og socialt ophold. De tre områder bliver bundet sammen af en 1,5 km lang delvist oplyst stiforbindelse, der er ideel til løb, cykling og rulleskøjter.

Hele processen frem til at parken står færdig ventes at blive afviklet i løbet af cirka halvandet år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141