23948sdkhjf

Roskilde-bydel runder milepæl

Kulturminister Marianne Jelved førte den specialbyggede rockspade, da den officielle byggestart på Danmarks Rockmuseum blev markeret mandag.
Spadestikket blev taget på byggegrunden på Rabalderstræde i Roskildes nye byområde, Musicon, foran et par hundrede inviterede gæster, herunder arkitekter, fonde, politikere og samarbejdspartnere.

Frank Birkebæk, direktør, Roskilde Museum:

- Første spadestik er en milepæl af de helt store. Vi er meget glade for at være kommet i gang med byggeriet, som bliver en fantastisk og spektakulær ramme om dette nye nationale museum. Rockmuseet skal formidle en enestående og unik del af vores samtidshistorie, hvor pop, rock og ungdomskultur er bærende elementer. Det har ingen gjort før, og det er på høje tid.

Musicons profilbyggeri
Det kommende rockmuseum, som er en del af Roskilde Museum, er kendetegnet ved sin cirka 20 meter udkragning og ikke mindst bygningens ydre, som vil bestå af over 2.000 guldpyramider i eloxeret aluminium. Den nye markante bygning udføres i tre etager med et samlet bruttoareal på 3.100 m².

Danmarks Rockmuseum er tegnet af hollandske MVRDV og danske Cobe Arkitekter, der vandt arkitektkonkurrencen i 2011 sammen med landskabsarkitekterne LIW Planning og ingeniørerne Wessberg har tegnet Danmarks Rockmuseum. B. Nygaard Sørensen A/S er blevet udpeget som hovedentreprenør på opførelsen af museet, som bliver profilbyggeri for kulturbydelen Musicon.

Rockmuseet kommer til at indeholde tre store udstillingsområder: ”Rockens Rødder”, som er museets faste udstilling, ”Lydlaboratoriet”, hvor de besøgende selv skal prøve kræfter med musikken og endelig ”Eventrummet”, hvor der bliver plads til skiftende udstillinger, koncerter, foredrag og andre events.

Danmarks Rockmuseum forventes at åbne i 2015.

Hovedbidragyderne bag Danmarks Rockmuseum er Roskilde Kommune, Arbejdsmarkedets Feriefond, Realdania samt Bikubenfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078