23948sdkhjf

Økonomisk håndsrækning til haludvidelse

GPP Arkitekter har tegnet ombygningen af Ry Hallerne, der nu udvides for anden gang på ti år.
Projektet omkring Ry Hallerne giver nye idrætsmuligheder for både foreninger og selvorganiserede og som mødested for lokalområdet. Lokale og Anlægsfonden støtter med 3 mio. kr.

- Udvidelsen af Ry Hallerne udmærker sig ved at være et eksempel på en facilitet, hvor boldspillere og gymnaster kan mødes på lige vilkår og udnytte de samme faciliteter. Det er samtidig indrettet til aktivitet og leg både vandret og lodret på gulve, vægge og ovenpå depotet. Her er også gjort en særlig indsats for at imødekomme pigers ønsker til aktivitet og ophold i en idrætshal. Ry Hallernes udvidelse bliver et eksempel på, hvor meget mere, der kan opnås, når man tør udvide med mere og andet end endnu en håndboldhal, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om projektet.

Selv om det kun er ni år siden, at Ry Hallerne sidst blev udvidet, så er lysten til at dyrke idræt og fysisk aktivitet i Ry nær Skanderborg så stor, at det igen er blevet tid til at opføre mere indendørs idrætsplads til byens omkring 6.000 indbyggere plus et lige så stort opland. Samtidig er der et klart lokalt behov for at gøre Ry Hallerne til et socialt mødested på tværs af forskellige idræts- og fritidsinteresser. Inddragelsen af de lokale brugere har også vist et behov for at understøtte selvorganiseret aktivitet udenfor foreningslivet og særlige tiltag for piger.

Boldspil, motorik og ny café
Den nye multihal på 1.026 m² bliver indrettet som et nytænkende eksempel på en moderne idrætshal. Her kan både spilles bold, som alle kender det, men også leges mere frit og motorikken optrænes i et motorikområde, hvor væggene også kan bruges aktivt. Hallen udstyres med hejsevæg, så gulvet kan opdeles til flere samtidige aktiviteter. Der kommer også en mobil scene til kulturelle aktiviteter.

Mellem den lille gamle Hal C og den nye store Hal D placeres en ny springhal på 278 m² med åben adgang til begge haller. Det gør det muligt at udnytte pladsen i de to haller som tilløbsbaner til springhallen.

En ny café med ankomstområde bliver det nye naturlige mødested for alle, der kommer i hallerne. Og som også kan komme der uden at have lyst til idræt. Caféen på 180 m² får navnet "Væksthuset", da den udstyres med grønne planter og store glaspartier, som vil skabe et lyst og rart sted at opholde sig ved fx langbordene, motoriktrappen eller foran storskærms-tv. Fra Væksthuset er der direkte adgang til både springhallen og multihallen.

Aktivitetsbalkon og rum til V.I. Piger
Indendørs idræt kræver meget depotplads til redskaber, bolde og andet grej. I Ry har arkitekterne fra GPP fundet en kreativ løsning, så depoterne ikke bare bliver trist og nødvendig plads, men også kan udnyttes til noget mere. Arkitekterne udnytter depotområdets "tagflade" til en aktivitetsbalkon til motorik og hængekøjer til afslapning. Endelig bliver der etableret et særligt samlingssted for piger, som udformes som en hævet boks mellem springhallen og multihallen.

Samlingsstedet kaldet "V.I. Piger" er på den måde samtidig en direkte del af halområderne, men også et tilbagetrukket og hyggeligt rum. I alt bliver udvidelsen på 1.650 m².

Udenfor den nye tilbygning anlægges en ny plads, der med farvet asfalt bindes på de eksisterende udeaktivitetsområder i Pulsparken.
I alt koster projektet 21, 750 mio. kr. at etablere. Skanderborg Kommune støtter med 10, 845 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden har medvirket til udviklingen af projektet og støtter nu med 3 mio. kr. Projektet er tegnet af GPP Arkitekter.

- Tilbygningen bliver meget tro mod den forudgående brugerinddragelse, der viste behov for sammenhængende inde- og udearealer, plads til både forenings og selvorganiseret idræt og endelig fleksibilitet, så tilbygningen kunne bruges på forskelige måder til forskellige aktiviteter. Projektet passer således også fint til folkeskolereformens intentioner og til DIF's' og DGI's vision om, at 75 procent af befolkningen er idrætsaktiv i 2025, lyder det fra Jens Szabo, formand for Ry Hallerne.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094