23948sdkhjf

KPC vil bygge 10.200 etagemeter boliger i Nordhavnen

Udviklings- og entreprenørselskabet har købt en grund i Københavns nye Århusgadekvarter og indgået aftale med Danica Pension om udvikling af et projekt med 94 lejligheder.
Går alt efter planen, tager KPC i starten af 2015 hul på byggeriet af et 10.200 etagemeter stort boligprojekt i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn. Projekteringen ventes indledt inden sommerferien, og de 94 boliger skal stå klar til indflytning i 2016.

- Grunden ligger særdeles centralt i Århusgadekvarteret, og byggeriet får facade ud mod selve Århusgade, der bliver hele kvarterets handelsstrøg. Om ganske få år vil rigtig mange beboere, medarbejdere og besøgende i kvarteret passere hver dag, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn, som har solgt grunden og bidraget til udvikling af projektet.

Placeringen i Århusgadekvarteret markerer samtidig overgangen mellem de historiske bygninger i ’Den røde by’ og nogle af de nye byggerier, der allerede nu skyder op i kvarteret. Karréen er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der har ladet sig inspirere af de eksisterende byggeriers detaljer og materialer, og arkitektfirmaet har i de nye facader arbejdet med en genfortolkning af de traditionelle murdetaljer.

- Vi synes, vi har fået skabt et godt projekt. Vi har sammen med Årstiderne Arkitekter og Danica tilstræbt at lave et byggeri, som respekterer områdets historie og refererer til de klassiske teglstensbyggerier på Østerbro. Vi bygger i forvejen i Nordhavn og er glade for, at vi med det nye projekt er med til at udvikle og sætte vores præg på et af Københavns nye store boligområder, siger udviklingsdirektør i KPC, Jesper Jørgensen.

De 10.200 etagemeter svarer til 94 2-, 3- og 4-værelses lejligheder på 69 til 136 kvadratmeter. I stueetagen ud mod Århusgade tilbagekøber By & Havn 700 etagemeter til brug for detailhandel.
Læs mere om: KPC
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094