23948sdkhjf

Haderslev forbereder sig på klimaændringer

Diernæs, Aarøsund, Hejsager og Haderslev Midtby er alle særlige fokusområder i Haderslev Kommunes klimatilpasningsplan, som sendes i høring i dag.
Det seneste skybrud gik hårdt ud over flere gader i Haderslev Midtby, og tilbage i 2012 gik Hejsager Bæk over sine bredder og forårsagede oversvømmelser ved Kelstrup Strand. Derfor kan man sige, at klimatilpasningsplanen falder på et tørt – eller måske snarere vådt – sted.

Ud over at kortlægge særlige risikoområder indeholder Haderslev Kommunes klimatilpasningsplan også mål for, hvordan man i kommunen kan tæmme vandmasserne, fx gennem øget nedsivning, tilbageholdelse af overfladevand eller mere vedligeholdelse af de vandløb, som skal lede vandet væk.

- Vi skal finde et niveau, hvor vi både bliver bedre til at håndtere de ekstra nedbørsmængder, men hvor vi også undgår fx at lave nye udstykninger til by- og sommerhusområder der, hvor der er størst risiko for oversvømmelser, siger borgmester H.P. Geil.

Fra problem til fordel
Kommunen mener at klimaændringerne i visse tilfælde kan vendes til fordele og – de steder, hvor det giver mening – kan man vælge at se det ekstra regnvand som en lokal ressource. Det kunne fx være anlæggelse af søer og vådområder eller mulighed for nye typer afgrøder på markerne. Derudover lægger planen op til, at borgerne bliver en del af processen. Blandt andet opfordres borgerne til at udpege problemområder og komme med gode idéer til, hvordan vi kan tilpasse os klimaforandringerne.

Det er Regeringen og Kommunernes Landsforening, som har indgået aftale om, at landets kommuner skal udarbejde klimatilpasningsplaner. Planerne skal indeholde en kortlægning af risikoen for oversvømmelser og skabe overblik og prioritere en fremtidig indsats.

Haderslev Kommunes Klimatilpasningsplan udarbejdes som et tillæg til Kommuneplan 2013 i et tæt samarbejde med forsyningsselskabet Provas. Planen er i høring frem til 11. august og skal herefter behandles af Byrådet i september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081