23948sdkhjf

Gammelt industriområde skal være nyt bykvarter

Ny masterplan udstikker rammerne for omdannelsen af et erhvervsområde centralt i Hammel til nyt bykvarter med boliger, rekreative arealer og let erhverv.
Favrskov Kommune har taget et skridt videre i omdannelsen af et større industriområde mellem Anbækvej, Vadstedvej og Industrivej i Hammel med udarbejdelsen af en masterplan, som udstikker rammerne for de næste mange års omdannelse af området.

- Der et en masterplan, som skitserer hvordan området skal udnyttes. Men det er ikke en lokalplan, hvor vi meget nøje går ned og planlægger, hvordan et område skal indrettes, siger teknik-og miljøformand i Favrskov Kommune, Kurt Andreassen, til mja.dk.

Nyt plejecenter bliver centralt i bykvarteret
Favrskov Kommune har gennem en årrække opkøbt ejendomme på arealet og vil 1. januar 2017 disponere over cirka 66.700 m2 af det samlede areal i området, der er på samlet 200.000 m2.

I 2020 skal der opføres et nyt stort plejecenter på arealet. Plejecentret skal udgøre omdrejningspunktet i bykvarter og skal sammen med nye boligtyper, lettere erhverv og grønne arealer tilføre Hammel mere byliv og rekreative tilbud.

Kommunen har allerede erhvervet ejendomme for godt 30 mio. kr., og der forventes at være behov for yderligere arealerhvervelser for yderligere cirka 15 mio. kr. før planen kan realiseres. Desuden forventes udgifter til nedbrydning og forureningshåndtering at udgøre cirka 6 mio. kr., mens udgifter til ny infrastruktur ventes at udgøre cirka 13 mio. kr. Endelig vil der være øvrige udgifter svarende til cirka 4 mio. kr. blandt andet til konsulentbistand, midlertidige foranstaltninger mv.


Original artikel: http://mja.dk/artikel/masser-af-boliger-...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093