23948sdkhjf

Stop for håndværkerfradraget vil koste job i hver tredje virksomhed

Ryger håndværkerfradraget, så ryger arbejdspladserne også. Det er det korte svar fra virksomheder i installationsbranchen i en medlemsundersøgelse foretaget af Tekniq.
37 procent af installationsbranchens virksomheder vil fyre medarbejdere, hvis håndværkerfradraget - som planlagt - afskaffes til årsskiftet. Det fremgår af en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq, der har 2.800 medlemmer med 40.000 ansatte i installationsbranchen.

- Det er meget værre, end vi havde frygtet. Flere end hver tredje virksomhed siger, at de i større eller mindre grad må fyre medarbejdere, hvis håndværkerfradraget forsvinder. Nu må regeringen foretage en kovending og få ordningen tilbage på bordet. Ellers mister alt for mange deres job efter nytår, siger underdirektør Tina Voldby, Tekniq.

Godt middel imod sort arbejde
Medlemsundersøgelsen, Tekniq har foretaget, viser også, at håndværkerfradraget har haft en positiv effekt på sort arbejde.

- Vi kan samtidig dokumentere, at boligjobordningen har mærkbar effekt på det sorte arbejde og dermed underminerer snyderiet med moms og skat. Virkeligheden er, at hele 45 procent angiver, at ordningen har haft positiv effekt på at fjerne sort arbejde, siger Tina Voldby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094