23948sdkhjf

Udbudsportal skal give arbejdspladser i Slagelse

For at støtte lokale virksomheder i byggebranchen og skabe nye arbejdspladser giver Slagelse Kommune dem adgang til informationer om alle offentlige og private bygge-anlægsudbud på Sjælland.
Slagelse Kommune vil udnytte de kommende anlægsinvesteringer på Sjælland til at skabe arbejdspladser. Derfor støtter kommunen lokale virksomheder indenfor byggebranchen ved at købe adgang til en database med informationer om alle offentlige og private bygge- og anlægsudbud på Sjælland. Slagelse Kommune vil lave udtræk af databasen og formidle informationerne om relevante udbud til lokale virksomheder.

- Der foregår i disse år en jobfest her på Sjælland med de kommende infrastruktur- og anlægsinvesteringer og der bliver et stort behov for arbejdskraft. Her skal vi have andel i jobbene til vores virksomheder og arbejdsstyrke i Slagelse Kommune, fortæller Villum Christensen, formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

- Der er ofte meget kort frist fra et udbud offentliggøres til tilbuddet skal sendes ind, så jo hurtigere vi kan hjælpe med at få informationerne om kommende udbud ud til vores virksomheder, jo bedre muligheder har de for at kunne nå at byde ind. Udbudsportalen gør det muligt, at vi kan målrette de enkelte udbud til virksomhederne, så f.eks. udbud vedrørende vinduer kun bliver sendt til glarmestre og VVS-opgaver kun bliver sendt til VVS-virksomheder, siger chefkonsulent Susanne Kruse hos Slagelse Kommune.

Gratis at bruge
Det bliver gratis for virksomhederne i Slagelse Kommune at modtage mails med informationer om kommende udbud på Sjælland. Det eneste virksomhederne skal gøre, er at oprette sig med relevante og opdaterede oplysninger på Slagelse Kommunes Leverandørarkiv.

Udbudsportalen, som firmaet Byggefakta står bag, benyttes allerede i andre kommuner med succes og Slagelse Kommune forventer derfor også, at det på sigt vil skabe nye muligheder og flere arbejdspladser lokalt. Frem til 2020 igangsættes der infrastrukturprojekter for mere end 180 milliarder kroner, hvoraf en stor del sker på Sjælland. Det skaber et beskæftigelsesbehov på knap 170.000 mandår, svarende til årligt cirka 17.000 mandår.

Udbudsportalen vil desuden kunne understøtte projektet omkring netværksdannelse blandt lokale håndværksvirksomheder. Projektet handler om at koble nogle af de mindre virksomheder sammen i konsortier for at øge deres chancer for at kunne byde ind på større byggeopgaver.

Slagelse Kommunes Leverandørarkiv, som findes på www.slagelse.dk/byggeudbud
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094