23948sdkhjf

Grundstenen nedlægges i DTUs største byggeri

I dag fejrer DTU grundstensnedlæggelse for bygningskomplekset Life Science & Bioengineering bygning 201-205. Her samles mere end 800 ansatte.
Byggeriet omfatter 47.000 m², der indrettes med moderne laboratorier til forskning og undervisning, samt kontorarbejdspladser og et stort netværkscenter med mødefaciliteter, loungeområder og kantine. Med de nye, unikke forskningsfaciliteter bringer DTU sine forskningsmiljøer inden for life science og bioengineering sammen i Lyngby.

Rektor Anders Overgaard Bjarklev ser frem til et samlet biovidenskabeligt forskningsmiljø i Lyngby i et endnu højere gear:

- Med laboratorier af højeste standard kan DTU sikre, at Danmark forbliver på verdenskortet i de internationale forskningsmiljøer. Vi vil kunne tiltrække stærke internationale talenter, der i samarbejde med vores egne topforskere vil kunne løfte DTU’s forskning inden for det akvatiske og veterinære område, samt fødevareområdet til helt nye niveauer.

Tidskapsel del af grundstensnedlæggelsen
Det ambitiøse mål er at levere løsninger på nogle af dette århundredes afgørende udfordringer, lyder den samlede vision fra de tre institutter, der fra 2017 skal benytte bygningskomplekset. Her vil DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet kunne bidrage med afgørende forskning, der skal tackle de globale udfordringer med at producere og udnytte Jordens levende ressourcer på en bæredygtig måde.

Den samlede vision indgår i en tidskapsel, der sænkes i jorden på dagen for grundstensnedlæggelsen - tirsdag den 10. juni 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094