23948sdkhjf

Grønt byggeri på bornholmsk

Realdania har støttet byggeriet af Bornholms nye, bæredygtige videns- og konferencecenter Green Solution House med 20 mio. kr. Gæsternes komfort og bæredygtighed har været omdrejningspunktet.
Den samlede anlægssum for hele byggeriet af Bornholms nye, bæredygtige videns- og konferencecenter Green Solution House er omkring 85 millioner kroner.

Finansieringen er sket med tilskud og lån fra Carl Edvard Mogensens Fond, Realdania, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Erhvervsfond, Bornholms Brand og Brdr. E. A. S Larsens Legat og Miljøstyrelsen, hvor Realdania står for de 20 mio. kr.

- For skabe vækst skal Bornholm tilbyde det ekstraordinære. Det gør vi i Green Solution House, siger direktør Trine Richter.

Alternative løsninger
Green Solution House tager udgangspunkt i Hotel Ryttergården uden for Rønne, der efter renovering og tilbygning bliver til Green Solution House.

- Vi har gennem hele processen tænkt i alternative løsninger, hvilket sikrer, at Green Solution House fremadrettet kan blive drevet med hensyn til miljøet, tiltrække mennesker fra hele verden og sikre arbejdspladser til øen, siger Trine Richter, der peger på at gæsternes komfort og bæredygtighed hele tiden har været pejlemærker i det omfattende byggeri.

Stor demonstrationsværdi
Realdania har som nævnt doneret 20 mio. kr. til byggeriet og der er da også særlige forhåbninger til Green Solution Houses rolle i fremtiden.

- Vi glæder os over, at der nu er skabt et hus, som vil blive et vigtigt omdrejningspunkt for videndeling og udvikling. Det bliver især spændende at se, hvad vi kan lære af de bæredygtige løsninger, som er en del af Green Solution House. Vi håber, at demonstrationsværdien bliver så stor, at løsningerne kommer til at vise nye veje i arbejdet med at gøre byggeriet mere grønt og bæredygtigt, siger Realdanias programchef for innovation i byggeriet, Lennie Clausen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125