23948sdkhjf

El-ekspert øger effektiviteten hos Aqua D’Or

Gennem samarbejde med Intego har Aqua D’Or optimeret produktion og arbejdsprocesser på tapperiet i Brande.
Aqua D’Or har eget tapperi nær Brande, som producerer mineralvand, Ice Tea o.l. Tapperiet har i dag cirka 50 medarbejdere og tre fuldautomatiske PET produktionslinjer, der tilsammen producerer 100 millioner flasker på årsbasis.

Et ønske om at optimere både produktion og arbejdsprocesser lå bag implementeringen af Intego PI (Production Intelligence) hos Aqua D’Or. Systemet skal give valide produktionsdata, der i fremtiden skal danne grundlag for øget effektivitet og mindre spild. I første omgang er Intego PI således tilkoblet den største af de tre produktionslinjer i Brande.

Behov 100 procent korrekt data
Med det nye system fra el-eksperten Intego er risikoen for menneskelige fejl i registreringerne fjernet og Aqua D'Or har mulighed for at træffe driftsmæssige beslutninger baseret på valide målinger af effektivitet og ydeevne. Før implementeringen af Intego PI gennemførte mineralvand-firmaet produktionsregistreringer i et manuelt system.

- Vi oplevede et stort behov for valide produktionsdata, som ikke er operatørafhængige. At vi har sikkerhed, for at vores data er 100 procent korrekte, er altafgørende, hvis vi skal optimere vores produktion, fortæller Carsten Graversen, produktionsdirektør hos Aqua D’Or

Allerede efter de første seks måneder har systemet forbedret effektiviteten med 5 procent - i forhold til sidste år på den pågældende produktionslinje. Claus Lahn, produktionschef hos Aqua D’Or, ser et stort fremtidigt potentiale i systemet. som måler blandt andet svind på præforme og afslører de sande stopfejl. Hermed er der klarhed over, om det f.eks. er kapsler, etikker eller flasker, som er stopårsagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141