23948sdkhjf

Rejsegilde på 2. etape af psykatribyggeri i Aabenraa

Pølser, krans og taler er ved at være klar i Aabenraa, hvor det snart er tid til rejsegilde på 2. etape af det 20.000 m² store psykiatribyggeri i byen.
I maj sidste år blev første spadestik taget til 2. etape af psykiatribyggeriet i Aabenraa, som består af nye psykiatriske døgnfunktioner og ambulatorier. Byggeriet skal samlet set rumme to afdelinger, der bliver de første helt nybyggede psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark.

Læs mere: Ny psykiatri – helt fra bunden

Nu nærmer rejsegilde på byggeriet sig så. Det markeres
Entreprenører på byggeriet:
Byggeplads: Jorton

VVS & ventilation: YIT

El: Wicotech

Jord & kloak: Bo Michelsen

Beton: Spæncom

Stål: Koldkjær

Murer: STB Byg

Glas/alu: Fjelsø

Tømrer: STB Byg

Snedker: STB Byg

Gulv: STB Byg

Maler: Mathiesen

Anlægsgartner: Friesdahl
med krans, taler og pølser den 10 juni 2014.

Etape to af byggeriet omfatter opførelse af de psykiatriske døgnfunktioner og et gerontopsykiatrisk ambulatorium. Det er døgnfunktioner fra Augustenborg og Haderslev og døgnfunktion for unge fra Kolding og Augustenborg, der samles her. Byggeriet kommer til at hænge sammen med det eksisterende somatiske sygehus. I den fælles akutmodtagelse vil psykiatriske patienter også blive modtaget og det børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium vil holde til i samme familiehus som pædiatrien.

Fakta om psykiatribyggeriet i Aabenraa
Psykiatrisygehusets nybyggeri i Aabenraa bliver samlet på cirka 20.000 m². Det nye hus får sammenlagt 110 døgnpladser og ambulante funktioner for ældre samt for børn og unge.

Byggesum: Cirka 500 millioner kroner.

Første etape: Et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i forlængelse af det somatiske familiehus. Byggeriet nærmer sig sin afslutning og står færdigt til indflytning 10. juni 2014. Den officielle indvielse holdes senere sammen med hele etape 1 af somatikkens byggeri, herunder familiehuset.

Anden etape: En psykiatrisk og ungdomspsykiatrisk døgnfunktion etableres nordvest for den nuværende hovedindgang og forventes klar til indflytning medio 2015.

Psykiatribyggeriet i Aabenraa var oprindeligt planlagt til at stå færdigt i 2018. Men i forbindelse med regionsrådets 2009-vækstpakke lykkedes det at finde penge til at fremrykke projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095