23948sdkhjf

Kemp & Lauritzen vil vokse 20 pct. i 2014

Installatørgiganten ser fremad efter et svært 2013, hvor blandt andet konkursen i E. Pihl & Søn kostede på bundlinjen.
Kemp & Lauritzen ansætter igen og oplever en markant bedring af ordreindgangen i første kvartal af 2014. Det kommer oven på et 2013 med særdeles svære vilkår i form af en lang vinter, et installationsmarked i generelt dyk samt flere byggekonkurser, herunder især hos samarbejdspartneren Pihl & Søn, der kostede et tab på 30 mio. kr.

Koncernomsætningen er i 2013 faldet fra 2,2 mia. kr. til 1,9 mia. kr., mens resultatet før skat er skrumpet ind fra 47 mio. kr. til blot 1,5 mio. kr. De knap 2.000 medarbejdere inden for el, vvs/rør og ventilation kan derimod forvente flere projekter i 2014. Det fortæller adm. direktør Allan Jørgensen:

- Vi har lagt et svært år med mange udfordringer bag os. Og nu lysner det for alvor med positive trends hos kunderne inden for både byggeprojekterne og på servicefronten. Vi er tilbage i vækstsporet og har store forventninger til udviklingen i indeværende år, siger han.

Sværere at tjene penge som teknikentreprenør
Trods øget aktivitet de seneste år kæmper teknikentreprenørerne med vigende overskudsgrader.

Læs mere i Building Supplys brancheanalyse fra december 2013 her:

Konkursernes efterskælv stiller nye krav til teknikentreprenørerne
Kæmpe potentiale i facility management
Allan Jørgensen peger på, at installationsmarkedet efter et overraskende kollektivt dyk på knap 6 pct. i 2013 er ved at samle en svag vækst op igen. For Kemp & Lauritzens vedkommende lyder forventningerne på en omsætningsvækst på hele 20 pct. i 2014, og dermed et omsætningsmål på 2,2 mia. kr.

Mens de offentlige bygge- og anlægsprojekter dominerer det overordnede billede i byggeriet, ser Kemp & Lauritzen-topchefen desuden store muligheder inden for energioptimering og outsourcing af facility management i virksomhederne.

- De offentlige projekter buldrer derudaf, men vi ser kun spæde tegn på private virksomheders byggeaktivitet. Til gengæld holder virksomhederne fokus på kerneforretningen, og mange kigger på, hvorvidt man skal beholde alle driftsaktiviteter internt. Dette marked for facility management byder på et kæmpe potentiale for os, hvis vi formår at levere besparelser og dokumentere dem for kunderne, siger Allan Jørgensen. Han peger på en rød tråd i den samlede fødekæde for energi.

- Der sker meget på hele energispektret fra optimering af ejendomme og helt over til raffianderisektoren. Og vi forventer endnu mere fokus på området de kommende år, fordi omkostningerne til energi efterhånden fylder så meget i regnskaberne. Og her skal vi være dygtige til at tilbyde de rette tekniske løsninger på hele spektret, der hjælper kunderne til at driftsoptimere og spare penge, siger Allan Jørgensen.

Af samme grund har Kemp & Lauritzen de senere år arbejdet intenst på at integrere koncernens aktiviteter inden for el, vvs/rør og ventilation endnu mere, så kunderne får adgang til en bred vifte af stærke installationskompetencer uanset opgaven.

Disse brede kompetencer er for alvor bragt i spil i en række af landets kommuner, hvor man har kastet sig ind i kampen for at nedbringe energiforbruget via ESCO-projekter. Kemp & Lauritzen har netop færdiggjort et sådan projekt i Skanderborg Kommune, hvor man i tæt samarbejde med kommunen har gennemgået 133 bygninger, optimeret de tekniske installationer og dokumenteret en årlig besparelse af energiregningen på minimum 4,8 mio. kr. På denne måde er investeringen hentet hjem på blot otte år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109