23948sdkhjf

Broarbejde i gang på 10 broer mellem Esbjerg og Kolding

Banedanmark går nu i gang med broarbejder, der omfatter ti broer mellem Esbjerg-Lunderskov. Arbejdet er forberedelse til elektrificeringen af den 57 kilometer lange jernbanestrækning.
- I forbindelse med, at Banedanmark udfører elektrificering af strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov, skal i alt ti broer udskiftes, nedlægges og nybygges for at gøre plads til det nye kørestrømsanlæg. Det arbejde påbegynder vi nu, og vi forventer at være færdige ved udgangen af november 2015, siger projektleder Henry N. Martensen.

De tre første tre broer, der bliver arbejdet på i 2014 er en udskiftning af broen for Horskærvej ved Andst, en ny forbindelse fra Industrivej Vest til Estrupvej i Vejen, samt en ny bro for Krogsgaardsvej ved Tjæreborg. Vejbroen ved Horskærvej i Vejen er den første, som Banedanmark arbejder på, og i forbindelse med byggeriet er det nødvendigt at lukke vejen for trafik i seks måneder fra juni til december.

I løbet af sommeren startes yderligere tre brobyggerier op. Kærvej øst for Brørup får en ny bredere og højere bro, broen for Bendiksensvej mellem Bramming og Tjæreborg bliver skiftet og endelig starter udskiftningen af broen for Storegade i Esbjerg op i løbet af efteråret. Som følge af arbejdet lukkes Kærvej for trafik ved udgangen af september og frem til august 2015.

Til næste år fortsættes arbejderne med at skifte stibroen, som fører fra Skovvej til Vestergade i Vejen i løbet af sommeren og det tidlige forår. Til sidst nedlægges broerne for henholdsvis Estrupvej, Rovedvej og Korsagervej alle i Vejen Kommune. Broerne brydes ned i maj 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109