23948sdkhjf

Ny struktur understøtter Aarhus’ udvikling

Bedst mulig støtte til vækst og udvikling af byens position samt bedre service er blandt målene for en ny organisering af Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Den træder i kraft den 1. juni 2014.
Planerne om et nyt, reorganiseret Teknik og Miljø er nu en realitet efter, at Aarhus Byråd onsdag vedtog forslaget. Det betyder, at Teknik og Miljøs opgaver fremover bliver samlet i fire centre og et ledelsessekretariat.

Centrene får navnene:
• Center for Byudvikling og Mobilitet (opgaver indenfor arealudvikling, lokalplaner, støttet byggeri, mobilitet og kollektiv trafik, planlægning af infrastruktur, samt et Liveable City Lab hvor der i samarbejde med byen analyseres, diskuteres og skabes løsninger)

• Center for Miljø og Energi (opgaver indenfor byggesagsbehandling, natur- og miljøfor-valtning, varmeforsyning samt affald og klima, desuden placeres brandvæsenet herunder)

• Center for Byens Anvendelse (opgaver indenfor byrum, vejanlæg og –drift samt grønne områder. Udførerenheden, Natur og Vej Service, indgår også i centret)

• Center for Administration og Ejendomme (Opgaverne omfatter økonomi, målstyring, målinger af tilfredshed og effekter af magistratsafdelingens aktiviteter, statistik og omverdensanalyse, HR, digitalisering og GIS, samt ejendomsadministration, nybyggeri, vedligeholdelse og energirenovering)


Herudover vil Ledelsessekretariatet sikre koordineringen på tværs af centrene, samt understøtte at den politiske udstukne kurs tydeliggøres og føres ud i livet i de daglige opgaver og kommende politikker og planer.

Målet med den nye organisering er at sikre den bedst mulige understøttelse af en bæredygtig vækst og støtte bestræbelserne på at udvikle byens position. Centralt for reorganiseringen er også, at Teknik og Miljø lever op til kravene i et stadigt mere komplekst samfund og leverer god service på en lang række områder, som har betydning for, om Aarhus opleves som et godt sted at leve, arbejde, investere, bygge og opholde sig.

Den nye organisering træder i kraft den 1. juni, hvorefter der vil være en overgangsfase, som blandt andet bliver præget af flytning af medarbejdere og detaljeret fordeling af opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095