23948sdkhjf

Sanistål øger omsætningen i presset marked

Aalborg-virksomheden ser dog tegn på fremgang inden for industrien og stålmarkedet, mens byggeriet forventes at udvikle sig fladt.
Saniståls omsætning i første kvartal 2014 udgjorde 1,076 mia. kr. mod 1,002 mia. kr. i samme periode sidste år.

- Omsætningsfremgangen kan tilskrives målrettede initiativer i Danmark, Tyskland og Østeuropa, konstaterer Sanistål i sit kvartalsregnskab.

Presset øges på alle markeder
Den aalborgensiske teknik- og stålgrossist melder dog om et øget pres inden for de forskellige markeder, man agerer på. I bygge- og anlægsbranchen ser man fortsat et vanskeligt marked, der har udviklet sig fladt i årets første måneder med skærpet konkurrence og presset indtjening.

På industri-markedet i Danmark har Sanistål gennem de seneste måneder set positive tendenser, men markedet er fortsat præget af usikkerhed. I Tyskland og Østeuropa har man samtidig haft beskeden vækst.

Sidst men ikke mindst er koncernens stål-aktiviteter fortsat hårdt presset, efter et fald i priserne i foråret 2013. Det lave prisniveau er fastholdt siden da, og det har presset Saniståls indtjening i kvartalet. Sanistål forventer dog stadig en beskeden fremgang på stålmarkedet i løbet af året.

Fastholder forventninger
Koncernens resultat af primær drift (EBIT) udgjorde 19 mio. kr. mod 11 mio. kr. i samme periode sidste år, og overskuddet før skat endte på 12 mio. kr. mod 2 mio. kr. i første kvartal 2013.

Fremgangen på bundlinjen skyldes blandt andet, at koncernens omkostninger har udviklet sig positivt i forhold til aktiviteten, hvilket kan henføres til løbende fokus på effektivisering og optimering.

På baggrund af udviklingen i første kvartal fastholder Sanistål forventningerne til at årets resultat af primær drift (EBIT) ender på 90-120 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109