23948sdkhjf

Håndværksmestre udfordret af generationsskifte

55 bygge- og anlægsvirksomheder på Bornholm skal have ny ejer eller leder indenfor de næste 10-15 år, men kun ti af firmaerne har en plan på plads for et generationsskifte.
Hele 55 bygge- og anlægsvirksomheder på Bornholm har en ejer eller en leder, der er over 50 år. I praksis betyder det, at der indenfor de næste 10-15 år skal ske et generationsskifte, men kun ti af virksomhederne har lagt en slagplan for, hvordan det skal foregå. Det viser ny rapport om bygge- og anlægsbranchen på Bornholm, som Center for Regional- og Turismeforskning har udarbejdet. Og det er en udfordring for både branchen og øen, lyder det fra Byggeri Bornholm.

- Selvom ti år måske synes at være langt ude i fremtiden, så er det ikke langt tid til et generationsskifte, hvor der både skal findes en eller flere personer, der har lysten og evnerne til at overtage virksomheden, men som også kan finansiere selve overdragelsen. Det er en udfordring, som mange knækker halsen på, og som kræver god forberedelse. Derfor er det ikke for tidligt at komme i gang allerede nu, siger formand for Dansk Byggeri Bornholm, Jens Koefoed.

I dag er der 165 selvstændige personligt ejede virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen på Bornholm. Det bliver blandt andet Business Center Bornholm og Væksthus Hovedstadsregionen, der skal hjælpe virksomhederne med at forberede sig på et generationsskifte, mens Campus Bornholm og UU-vejledningen skal sørge for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, så der er nok faglært arbejdskraft på øen.

Dansk Byggeri Bornholm holder gå-hjem-møde for blandt andet virksomheder, ungevejledere og andre interesserede mandag den 26. maj fra kl. 16-18 på Campus Bornholm. Her vil Center for Regional- og Turismeforskning gennemgå de udfordringer, som den bornholmske bygge- og anlægsbranche står overfor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078