23948sdkhjf

MT Højgaard: Planen er begyndt at slå igennem

Den danske byggerikoncern har forbedret driften i årets første kvartal, og målet er at nå en resultatgrad på 5 % inden udgangen af 2015.
MT Højgaard er kommet ud af regnskabsårets første kvartal med et driftsunderskud på 30 mio. kr. ud af en omsætning på 1,5 mia. kr. Det er en forbedring på 29 mio. kr. sammenlignet med første kvartal sidste år, og ifølge administrerende koncerndirektør Torben Biilmann er det et udtryk for, at den igangværende turnaround begynder at få effekt.

- Den plan, vi har lagt, er nu begyndt at slå igennem. Trin for trin øger vi effektiviteten i alle vores aktiviteter, og med afviklingen af gamle opgaver med ringe bonitet igennem 2014 vil resultatet gradvist forbedres, siger Torben Biilmann, der kom til MT Højgaard for halvandet år siden.

Kvartalets omsætning er på niveau med sidste år, men som følge af stor ordreindgang i de sidste måneder af 2013 forventer MT Højgaard en positiv udvikling i omsætning og resultat i årets anden halvdel.

Pæn tilgang af ordrer
Ordreindgangen i kvartalet udgør 0,5 mia. kr. og tæller blandt andet et stort OPP-projekt i Vejle, en opgave på Det Nye Universitetshospital i Aarhus, samt et mindre offshore-projekt.

- Vi er meget omhyggelige med projektgranskning og priskalkulering i hvert enkelt projekt, og vi indgår kun kontrakt på et projekt, hvis det har en sund risikoprofil og lever op til vores indtjeningskrav. Markedet er generelt i positiv udvikling, så der er mange opgaver at byde på, og vi oplever en pæn tilgang af ordrer, siger Torben Biilmann.

Han fremhæver, at ordreporteføljens samlede kvalitet og risikoprofil styrkes skridt for skridt gennem en stram styring af tilbud, risici og gennemførelse af hvert enkelt projekt.

Forventninger fastholdes
For 2014 som helhed forventer Torben Biilmann og MT Højgaard et driftsresultat før særlige poster på 150-225 mio. kr., svarende til 2-3 % af omsætningen. I første halvår forventes resultatet endnu at være påvirket af afviklingen af gamle projekter med lav lønsomhed. Målet er fortsat at nå et resultat af primær drift (EBIT) på 5 % inden udgangen af 2015.

Koncernens resultater kan fortsat blive påvirket af udfaldet af tvistsager vedrørende visse gamle offshore-projekter. Ledelsen forventer, at hovedparten af de udestående sager kan afgøres i år. På nuværende tidspunkt forventes disse særlige poster at bidrage negativt med 195 mio. kr. i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156