23948sdkhjf

Hjælp til fremtidens krav til byggeri og byggematerialer

Kravene til byggeri og byggematerialer skærpes i nær fremtid og ventes ind i hele byggeprocessen. NordDanmarks EU-kontor står klar til at rådgive nordjyske virksomheder omkring den såkaldte Eco-design tankegang.
Det fremgår af det seneste nyhedsbrev fra Væksthus Nordjylland.

142 små og mellemstore virksomheder får via et gratis besøg råd om Eco-design tankegangen, som er på vej til at blive EU-krav for visse byggematerialer. Projektet fokuserer på vugge til vugge konceptet for et givent produkt. Dvs. både oprindelse, delkomponenter, selve fremstillingen, transport, brug, bortskaffelse og helt eller delvise genbrug.

Hermed ønsker EU at fremme bæredygtigt byggeri. EU skærper i nær fremtid kravene til byggeri og byggematerialer og ønsker kravene tænkt ind ihele byggeprocessen fra arkitektens bord til entreprenørens udførelse.

NordDanmarks EU-kontor har samlet et hold af eksperter til at rådgive virksomhederne om Eco-Design tankegangen. Eksperterne kommer fra Energi Nord, Energibyen Frederikshavn, miljøforvaltninger i Hjørring, Frederikshavn, Thisted og Aalborg kommune, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark (NBE) plus eksperter fra Alucluster Kolding.

Som inspiration til at lave en Eco-Design strategi har NordDanmark udarbejdet en guide.

Læs hele guiden Eco-design i byggebranchen på NordDanmarks EU-kontors hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109