23948sdkhjf

Gebyr ved byggesager forsvinder i Stevns

Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune godkendte på deres møde torsdag at droppe gebyret ved byggesager med virkning fra den 1. juni 2014.
Hermed tilslutter Stevns sig et stigene antal kommuner, der dropper gebyret. Seneste har Helsingør og Rebild kommuner afskaffet gebyrer på byggesager.

- Jeg er glad for den brede enighed i kommunalbestyrelsen om ikke at opkræve et byggesagsgebyr. Det ville blot give mere statsligt bureakrati, men vi vil hellere give borgere og virksomheder bedre muligheder for at udvikle sig, fortæller borgmester i Stevns, Mogens Haugaard Nielsen, og tilføjer:

- Og så kan jeg jo også håbe på, at byggesagsbehandling uden gebyrer vil medvirke til at øge byggelysten i Stevns Kommune, og på den måde være med til at give flere opgaver i ordrebogen hos det lokale erhvervsliv. Jeg har da også noteret mig, at Stevns Erhvervsråd er godt tilfredse med vores beslutning.

Det er en ændring i Bygningsreglementet, som kræver, at Stevns Kommune tager stilling til, om kommunen fortsat vil opkræve et gebyr ved byggesagsansøgninger i forhold til tidsforbrug per sag, eller ikke ønsker at opkræve gebyr. Stevns Kommune vurderer, at det vil koste kommunen cirka 385.000 kroner årligt ikke at opkræve gebyr i byggesager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094