23948sdkhjf

Arbejde på Aggersundbroen udskydes og opdeles

Vejdirektoratet har besluttet at udskyde det planlagte broarbejde på Aggersundbroen til 2015. Samtidig opdeles arbejdet i mindre bidder.
Vedligeholdelsesarbejdet på broen var oprindeligt planlagt til at blive gennemført fra maj til august i år, fordi der er tale om meget vejrfølsomt arbejde. Beslutningen er truffet af Vejdirektoratet i samråd med Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner.

Årsagen til, at arbejdet udskydes til næste år, er, at både Jammerbugt og Vesthimmerland Kommuner samt repræsentanter for landbruget i regionen ikke følte sig tilstrækkeligt informeret om det forestående arbejde, ligesom de har udtrykt bekymring for de konsekvenser, arbejdet vil få for trafikken i perioden.

Arbejdet deles op
Løsningen er blandt andet at dele det i alt 13-16 uger lange arbejde op i to dele, hvor de første 7-9 ugers arbejde ligger i forsommeren, og de sidste arbejder ligger efter sommerferien. Dermed generes landbruget og turismen i regionen mindst muligt.

Det præcise tidspunkt for arbejdet vil blive meldt ud i god tid i 2015, således at alle trafikanter og de berørte virksomheder får mulighed for at træffe deres forholdsregler, inden arbejdet begynder.

Under arbejdet vil der fortsat kun være én vejbane over broen styret af et midlertidigt lyssignal. Desuden vil der fortsat være en generel begrænsning på bredden af køretøjer på 2,6 meter i arbejdsperioden, så den normale trafik, inklusive lastbiler, kan krydse broen uden problemer. Men det vil også være muligt for de særligt brede køretøjer på op til 3,20 meter at krydse broen efter nærmere aftale. Køretøjer over 3,20 meter får desuden mulighed for at krydse broen i enkelte perioder, som vil blive meldt ud undervejs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078