23948sdkhjf

Endnu en kontrakt for Nordhavnsvejen

Københavns Kommune har netop indgået en stor kontrakt med Rambøll A/S om rådgivning i forbindelse med, at der skal bygges en større vej, der kan forbinde Lyngbyvej og Nordhavnen.
I lighed med udviklingen af andre havneområder i København skal Nordhavnen i de kommende år ændres fra industriområde til et mere livligt område med erhverv og boliger. Derfor er der behov for en ny vej til havneområdet, da de eksisterende veje ikke har kapacitet til den trafik, som fremover skal til og fra Nordhavnen.

I løbet af de næste par år skal en række undersøgelser give et grundlag for at beslutte, hvordan Nordhavnsvejen skal udformes. I øjeblikket arbejdes der med tre mulige linjeføringer, og derudover skal undersøgelserne belyse fremtidssikringen af vejen, ligesom også parametre som miljø, økonomi og anlægsløsninger skal undersøges.

Vejprojektet er et af de helt store anlægsprojekter for Københavns Kommune. Prisen for projektet vurderes at blive næsten 2 mia. kr., og vejen vil tidligst stå færdig i 2013.

Det er altså et meget omfattende projekt, som Københavns Kommune nu indleder, og Rambøll A/S skal levere den tekniske ekspertise til undersøgelserne.

Københavns Kommune indgik allerede i december 2006 en kontrakt med Sund & Bælt Partner, som skal assistere med projektledelse til vejprojektet.

- Jeg er meget tryg ved det fremtidige samarbejde mellem kommunen og rådgiverne og ser frem til et godt resultat og en udvikling af Nordhavnen til gavn for københavnerne, siger direktør i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning Ole Bach, der har store forventninger til samarbejdet.

Kilde: Københavns Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094