23948sdkhjf

Derfor vandt Hoffmann storordre på Microsoft-domicil

Særligt én faktor var i høj grad udslagsgivende for, at Glostrup-entreprenøren i sidste ende landede totalentreprisen på 450 mio. kr. i Lyngby.
Det vakte stor glæde internt, da Hoffmann sidste år kunne meddele, at entreprenørvirksomheden var gået gennem sit 150 års jubilæumsår med kun én fraværskrævende arbejdsulykke på virksomhedens mange projekter.

Men faktisk vakte nyheden også genklang uden for domicilet i Glostrup. Da Hoffmann i januar indgik en totalentreprisekontrakt til en værdi af 450 mio.kr. med Danica Ejendomme om opførslen af Microsofts nye hovedsæde i Lyngby, spillede entreprenørens fokus på sikkerhed nemlig en stor, forudgående rolle.

- Da de ringede fra Danica Ejendomme og sagde, at vi havde vundet opgaven med at bygge domicilet til Microsoft, fik vi at vide, at tungen på vægtskålen havde været vores fokus på sikkerhed. Det er simpelthen altafgørende for Microsoft, at der ikke kommer folk til skade på deres byggerier. Og så bliver man da stolt, for det betyder, at der er en kunde, der også har taget ansvar for sikkerheden, mens det tidligere var noget, man juridisk fraskrev sig og lagde over til entreprenøren, siger Torben Bjørk Nielsen, adm. direktør i Hoffmann, til Building Supply.

Tre klip fører til bortvisning
Han har den grundlæggende holdning, at arbejdsulykker simpelthen ikke bør være en naturlig del af tilværelsen på en byggeplads.

- Det er en farlig branche med store og tunge ting, men det kan ikke være rigtigt, at forældre skal være bange for deres børns helbred, hvis de kommer hjem og siger, at de gerne vil arbejde i byggeriet. Men jeg synes også, der er tegn på, at det går den rigtige vej.

I Hoffmann tog den positive udvikling for alvor fart i 2010, da Torben Bjørk Nielsen og den øvrige ledelse implementerede virksomhedens Strategi 2015.

- Vi havde alt for mange arbejdsulykker og lå oppe omkring 45 ulykker og skader om året. Vi besluttede derfor i 2010, at hvis man skal ind på en af vores byggepladser – uanset om man er kunde, leverandør, funktionær eller noget fjerde – så skal man have gennemgået et kursus i, hvilken adfærd vi vil have derinde, siger Torben Bjørk Nielsen og fortsætter:

- Man får et kørekort, som holder i tre år. Opfører man sig uhensigtsmæssigt, får man et klip i kørekortet. Får man tre klip, bliver kortet inddraget, og man kan ikke længere komme på byggepladsen. Det er faktisk lykkedes os at få alle samarbejdspartnere til at tage det. Vi har fået 3.500 mennesker igennem, og vi er altså kun 400 ansatte i Hoffmann.

Handsker og briller er sidste nyt
Det skadesfri jubilæumsår får dog ikke Torben Bjørk Nielsen til at hvile trygt på laurbærrene. Ud fra devisen om, at der ikke findes et ståsted mellem udvikling og afvikling har Hoffmann-direktøren allerede kastet øjnene på et nyt mål.

- Det bliver selvfølgelig svært at gentage sidste års bedrift, men vi arbejder hele tiden for at videreudvikle det. Vi kunne se, at 30 procent af skaderne kom på hænder og øjne, så derfor har vi fra 1. januar i år indført handsker og briller på vores byggepladser, som vi selvfølgelig sørger for. Og har man brug for beskyttelsesbriller med glidende overgang, så sørger vi også for det, fastslår Torben Bjørk Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079