23948sdkhjf

Robust udstyr til krævende miljø

Hypertherms PowerMax 1650 fra Løwener har klaret duelighedsprøven hos Aalborg Portland A/S, hvor den bliver anvendt til plasmaskæring og fugning i varmefaste materialer.
Som førende producent af hvid og grå cement hører Aalborg Portland A/S til en af de virksomheder herhjemme, der for alvor mærker de stigende aktiviteter i byggeriet.

Vi besøger Aalborg Portland, hvis fabriksareal ved Limfjorden udgør 75 hektar. I tillæg til dette er der den tilhørende kridtgrav på godt og vel 400 hektar.

Vi møder vedligeholdelsesingeniør Søren Borgstrøm Hansen fra divisionen for grå cement ved Aalborg Portlands administrationsbygning. Straks guider han os på en af personalecyklerne ad labyrintiske vejsystemer ud til det fabriksområde, hvor fabrikken i Aalborg har den største af sine i alt 7 cement ovne placeret. Utallige trin senere når vi op til den etage, hvor den store cement ovn munder ud.

- Vi har et højt produktionstempo over hele linien, siger Søren Borgstrøm fra Aalborg Portland og udpeger virksomhedens forskellige områder ved Limfjorden i Aalborg.

Fuger i varmefast stål
Her oppe i højderne, hvor ventilatorer for nedkøling af cementblokkene frembringer noget nær en halv pelikan, er den nyindkøbte Hypertherm Power Max skæremaskine i brug. Den bliver betjent af en medarbejder, som er ved at fuge i noget varmefast stål et stykke inde i tunnelen.

- Vi har en del varmefaste materialer rundt om på fabrikken på grund af høje arbejdstemperaturer. Og her er det min erfaring, at vi har fået et udstyr, der fungerer lige godt, hvad enten vi benytter det til plasmaskæring, eller som her til fugning, siger Søren Borgstrøm Hansen.

Effektiv i alle materialer
Power Max kræver kun en ganske kort introduktion, og er let at betjene. Og det er afgørende for Aalborg Portland, at den som skære og fugeværktøj håndterer alle emnetykkelser og materialer lige godt.

Power Max bruges i alle afdelinger af fabrikken, hvad enten det er til vedligehold og reparation eller til fremstilling af reservedele.

- Som oftest foregår opgaverne med plasma skæring og fugning i krævende omgivelser. Det forudsætter en robusthed i brug, lige som det også er afgørende, at vi har en driftsikker maskinpark, siger Søren Borgstrøm Hansen med henvisning til det høje tempo i produktionen, som byggeriets stigende cementefterspørgsel skaber over hele linien.

Kilde: V.Løwener.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109