23948sdkhjf

Arkitema prisbelønnet af Kolding Kommune

Arkitema har tegnet bebyggelserne på Norgesvej 2-6 i Kolding og er blevet prisbelønnet af Kolding Kommune for at have skabt boliger i høj i arkitektonisk kvalitet, der samtidig er godt disponeret i forhold til stedets muligheder.
Arkitema har på Norgesvej 2-6 i Kolding tegnet bebyggelser, der består af servicecenter, 43 ældreboliger og 8 familieboliger. Bebyggelserne er blevet prisbelønnet af Kolding Kommune for…

”at være en bebyggelse i høj arkitektonisk kvalitet med en forbilledlig disponering af stedets muligheder”. Sådan lyder en del af forklaringen på prisbelønningen til Arkitema fra Kolding Kommuen.

Ældreboligbebyggelsen på Norgesvej/Islandsvej i Kolding tager del i områdets bymæssige karakter og forholder sig til såvel stedets struktur som arkitektur.

Bebyggelsen består af tre bygninger. To bygninger, der indeholder boliger, gentager områdets karakteristiske længestruktur. Den ene længe danner en beskyttende ryg mod den trafikerede Vejlevej og rummer ældreboliger, men den anden og mindre strækker sig langs Norgesvej og indeholder familieboliger og ældreboliger.

De to ældreboliger favner et servicecenter, en halv – cirkulær form med udsyn mod syd, som spiller sammen med de cirkulære vandreservoirer på nabogrunden, en vandværksgrund.

Mellem de tre bygninger opstår et beskyttet uderum med en tæt integration mellem ankomstvej, p-pladser og rekreative uderum.

Kilde: Arkitema.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125