23948sdkhjf

Succes med at inddrage kommune i partnering

Vejle Kommune har deltaget i forsøgsprojekt om et partnering samarbejde. Kommunens deltagelse i projektet har givet effektivitet og mere smidige arbejdsgange for alle parter...
Forsøg med at inddrage Vejle Kommune i et partnering samarbejde viser, at der er fordele ved at have kommunen med som en aktiv part ved partnering. Ejeren/bygherren, rådgiverne og entreprenøren har været meget tilfredse med den helhedsorienterede og dialogbaserede myndighedsbehandling, der er gennemført af Vejle Kommune.

En repræsentant fra Vejle Kommune har været med i projektets styregruppe og har samtidig koordineret hele byggesagsbehandlingen på tværs af afdelinger i kommunen. Det har betydet mere smidige arbejds- og informationsgange i forhold til separate myndighedsbehandlinger, omkring byggelovgivningen, redningsberedskab, planlovgivningen, vej og kloak, miljølovgivningen, støttemuligheder samt amtslige forhold.

Samtidig har en tidlig kontakt til bygningsmyndigheden, gjort det muligt for partnerne at afklare forhold og minimere misforståelser, aftale dokumentationsniveau og ansøgningsmaterialets omfang, før byggeriet gik i gang.

Et andet formål med forsøgsbyggeriet har været at øge bygherrens kompetencer og erfaringer i forhold til partnering. Også det er lykkedes. Bygherren – boligforeningen Østerbo – har i høj grad udnyttet både det øgede vidensniveau og de erfaringer, der er opnået i partnering samarbejdet, ved at igangsætte et nyt byggeri, hvor partnering-modellen bruges.

Forsøget er gennemført i forbindelse med opførelsen af nye almene boliger i Grejsdalsparken i Vejle som et af Erhvervs- og Byggestyrelsens forsøgsbyggerier med fokus på samarbejdsformen partnering.

Kilde: Erhvervs- og byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078