23948sdkhjf

Bygger produktionsanlæg

Det danske firma Scanflavour har så stor vækst i eksporten af højfunktionelle tilsætningsstoffer til fødevareindustrien baseret på naturlige råvarer, at firmaet nu udvider produktionskapaciteten på fabrikken i Møldrup ved Viborg med to en halv gang...
NCC er valgt som råhusentreprenør på tilbygning af i alt 1.700 kvadratmeter produktionsområde, som skal være med at huse nye moderne produktionsanlæg og en udvidelse af Scanflavours medarbejderstab fra 25 til 40 ansatte. Desuden renoverer og ombygger NCC en del af de eksisterende fabrikslokaler.

– Vi har længe haft et voksende behov for at kunne udvide produktionen, og vi er nu oppe på en leveringstid, som er uacceptabel for både os og kunderne, så det er en tiltrængt kapacitetsudvidelse, vi nu realiserer, siger produktionsdirektør Arvid Floor fra Scanflavour.

Af hensyn til produktionen og fastholdelsen af markedsandele skal fabrikkens om- og tilbygningen gå så hurtigt som muligt - og helst uden at forstyrre produktionen, der fortsætter gennem hele byggeperioden.

– Der er ikke plads til forsinkelser eller fejl og mangler i byggeprocessen, fordi byggeriet skal gå så hurtigt, at det nærmest forløber sideløbende med projekteringen. Vi valgte NCC som råhusentreprenør, fordi vi har et godt kendskab til virksomheden fra tidligere samarbejder, og fordi vi har vished for, at de kan løse opgaven, siger bygherrerådgiver Thorkild Petersen fra Rambøll.

NCC samarbejder tæt med Scanflavour og firmaets rådgivere om at koodinere byggeriet, så produktionen kan fortsætte uhindret.

– Vi arbejder for eksempel en del uden for normal arbejdstid, og tilrettelægger arbejdet, så vores entreprenørmaskiner ikke kommer i vejen for de mange lastbiler, der dagligt kører til og fra fabrikken, forklarer NCC’s projektleder Frank Bo Lassen.

NCC opfører også støjskærme så beboerne i et nærliggende boligkvarter ikke generes af larmen. Den nye tilbygning opføres som et traditionelt elementbyggeri med facader i fritlagte sten.

FAKTA om om- og tilbygning til Scanflavour:

Adresse: Hobrovej 1, 9632 Møldrup
Bygherre: Scanflavour as
Hovedentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Kontraktsum: 15 mio. kr.
Totalrådgiver: Rambøll
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter A/S
Samlet byggeri: 1.700 kvadratmeter
Byggeperiode: Juni 2005 til december 2005

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078