23948sdkhjf

Nyt byrum på kajkanten

”Share the view” er navnet på en konkurrence, der skal bane vej for et midlertidigt byrum på Papirøen i Københavns Havn.
Engang var Papirøen hjemsted for papirruller til de danske avistrykkerier. I dag huser industrihallerne to små skibsværfter for Københavns havnerundfarter og forskellige kreative erhverv. Og snart åbner en kaffebar, en restaurant og Experimentarium på øen. Alt sammen på midlertidig basis inden Papirøen om få år skal byudvikles.

Papirøen (officielt Christiansholm) er en kunstigt opdæmmet ø i Københavns Havn med en fantastisk udsigt over havneløbet og byens skyline. Og lige nu er den omdrejningspunkt for en åben idékonkurrence på innovationsplatformen Innosite.dk, udskrevet af By & Havn sammen med udviklingsselskabet Christiansholms Ø ApS, Cobe Architects og rådgivningsbureauet Carlberg|Christensen.

Området skal åbnes
Konkurrencen ”Share the view” skal komme med kreative, overraskende og sanselige forslag til indretning af et af øens attraktive kajhjørner med fokus på, hvordan man bedst deler den fabelagtige udsigt med hinanden og resten af byen. Og gerne i form af andet og mere end det at sidde på samme bænk.

Målet er at åbne området op for byens borgere og teste øens potentialer. Derfor skal idéerne være med til at synliggøre øen, byde besøgende velkommen og fungere som et mødested. Og gerne være til inspiration for andre, der arbejder med fællesskab, mødesteder og midlertidighed i byen.

Vinderidé realiseres i løbet af foråret
Konkurrencen er åben for alle interesserede og bliver afholdt på den åbne innovationsplatform Innosite.dk. Konkurrencen løber indtil den 16. februar kl. 23:59. Den 24. januar afholdes et kick-off-arrangement på Papirøen, hvor alle interesserede har mulighed for at få inspiration til konkurrencen, se stedet og stille spørgsmål til repræsentanter for udskrivergruppen.

1. præmien honoreres med et kontantbeløb på 20.000 kr. og muligheden for at få ideen realiseret, 2. præmien honoreres med 5.000 kr. og 3. præmien med 2.500 kr. Udskrivergruppen forventer at realisere vinderidéen i løbet af første halvår 2014 med COBE Architects som primus motor og så vidt muligt i et samarbejde med vinderen. Den samlede sum til realisering forventes at være på ca. 150.000 kr.

Læs mere om konkurrencen på www.innosite.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078