23948sdkhjf

En sejr til energieffektive vinduer

Velux vandt torsdag Cleantech-kategorien ved EY Entrepreneur Of The Year 2013.
- Velux arbejder målrettet på at være de mest energieffektive. Det er det væsentligste konkurrenceparameter. Og de sætter hele tiden nye branchestandarder – selv uden for deres respektive kerneprodukt. Det er den måde verden flyttes på.

Det sagde juryformand Anders Eldrup blandt andet, da han torsdag aften ved EY Entrepreneur Of The Year 2013 overrakte Cleantech-prisen til Velux.

I kategorien Cleantech hylder rådgiveren EY de danske virksomheder, der formår at kombinere et svar på de ressourcemæssige, klimamæssige og/eller miljømæssige udfordringer med økonomisk fremgang og vækst.

- Der er masser af muligheder i udfordringerne. Og fremadrettet bliver behovet og efterspørgslen efter energi- og ressourceoptimerende produkter og services ikke mindre. Derfor vil vi gerne sætte fokus på de bedste, så andre kan tage ved lære af dem og lægge sig i deres slipstrøm ud på verdensmarkederne, siger Carsten Collin, partner og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

- Finanskrisen har desværre sat hele klima- og energiområdet lidt i baggrunden. Velux er dog et pragteksempel på, at man sagtens kan skabe en solid forretning ud af bæredygtige klima- og energivenlige løsninger. Det er et område, hvor Danmark har nogle spidskompetencer, man ikke ser ret mange andre steder i verden. I Dansk Erhverv ser vi frem til at se flere grønne virksomheder dukke op med spændende nye bæredygtige løsninger, der kan skabe arbejdspladser og vækst i Danmark, tilføjer Ulla Brandt, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Velux vandt Cleantech-kategorien foran ventilationsproducenten Exhausto og vindmøllevirksomheden A2SEA. Hovedprisen i konkurrencen gik til katalysator-producenten Haldor Topsøe A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11