23948sdkhjf

Stormen kan få effekt som et ’håndværkerfradrag’

Både Danske Byggecentre og Dansk Byggeri forventer øget aktivitet som følge af mandagens stormskader.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at konjunkturbarometret for bygge og anlæg fortsat ligger stabilt, men fortsat et stykke under gennemsnitsniveauet.

Ser man på udviklingen i 2013, bevæger konjunkturbarometret sig dog i den rigtige retning, og skaderne efter stormen i mandags vil tilføre yderligere aktivitet til branchen.

- Med stormen in mente vil byggeriet løftes i de sidste måneder af 2013 og et godt stykke ind i 2014. Branchen har fået tilført aktivitet til, hvad der sådan ca. svarer til et års 'håndværkerfradrag'. Det sat sammen med forventninger om bedre tider for den samlede økonomi i Danmark vil forhåbentlig være med til at løfte byggeriet nogle trin ud af det lavvande, vi har oplevet igennem de seneste 5-6 år, siger administrerende direktør Palle Thomsen fra Danske Byggecentre.

Den vurdering deles af kollegaerne i Dansk Byggeri. Storm vil i løbet af de kommende måneder give både ordrebeholdning og forventningsdannelse lidt tiltrængt vind i ryggen. Udbedringen af stormskader skønnes at kræve ekstra beskæftigelse på cirka 5.700 årsværk, som primært bliver koncentreret i indeværende og næste kvartal.

- 5.700 ekstra årsværk kan dog ikke direkte oversættes til 5.700 nye job. Blandt andet bliver de akutte skader i disse dage håndteret via overarbejde og overflytning af arbejdskraft fra andre byggepladser med videre. Men det er særdeles positivt, at branchen nu formentlig vil kunne fastholde arbejdskraft, der ellers ville være afskediget grundet lavsæson. Der vil ifølge Dansk Byggeris skøn også kunne blive tale om op mod cirka 1.000 decideret nyansættelser i løbet af de kommende kvartaler, siger cheføkonom Bo Sandberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109