23948sdkhjf

Bedre information om byggeprojekter i Fredericia

De første byggeprojekter, der har fået støtte fra Bevaringsfonden for Fæstningsbyen Fredericia, er gået i gang. Det udnytter man til at fortælle mere om de enkelte projekter.
Op mod 500 bygninger i Fredericia får renoveret facaden takket være en stor donation på 50 mio. kr.

Læs mere: 50 millioner til facaderenovering i Fredericia.

Ved hvert byggeprojekt bliver der nu sat et infoskilt op. Udover en beskrivelse af selve byggeprojektet vil skiltene også giver de forbipasserende et overblik over, hvem der har boet i og ejet ejendommen og en kort udgave af bygningens arkitektur og historie.

Infoskiltet er midlertidigt og giver en lille forsmag på byforskønnelsesprojektets kulturhistoriske formidlingsdel – at placere fortællingerne om fæstningsbyen Fredericia i byrummene.

Indblik i specielle byggeprojekter
- Facaderenoveringerne giver nye muligheder for at formidle byens historie i byens gader og stræder. Bymuseet er derfor i gang med at udarbejde fremtidens nye løsninger og formidlingsformer til brug i byrummet, siger Morten Tinning, voldmester og kulturarvsvejleder i Fredericia Kommune.

Indtil da kan byens borgere og interesserede følge aktivt med i byggeprojekterne via infoskiltene, der også viser, at der ikke er tale om helt almindelige byggeprojekter.

Støtten fra Bevaringsfonden skal bl.a. være med til at sikre, at ejendommene igen fremstår i overensstemmelse med den oprindelige arkitektur. Helt konkrete eksempler er tilbageføring af forretningsfacader til et mere oprindeligt facadeudtryk og istandsættelse af originale døre og kitfalsede vinduer. Det stiller krav til både materialevalg og udførelse.

Om Bevaringsfonden for Fæstningsbyen Fredericia
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 50 mio. kr. til renovering af bygningsfacader indenfor voldene i Fredericia. Fredericia Kommune administrerer fondsmidlerne og har nedsat en særlig fond ”Bevaringsfonden for Fæstningsbyen Fredericia”.

Formålet med byforskønnelsesprojektet er bl.a. at styrke og bevare det arkitektoniske helhedsindtryk i gadebilledet. Støtten vil primært gå til bygninger i privat eje i byens hovedstrøg.

Bestyrelsen mødes ca. fire gange årligt for at vurdere de indkomne ansøgninger. Næste frist for ansøgning er den 7. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11