23948sdkhjf

Forberedelse nøglen til nordjysk succes i Norge

Et veritabelt byggeboom i Norge giver danske byggefirmaer og håndværkere gode muligheder for at vinde ordrer. Grundigt benarbejder er dog en forudsætning for succes, lyder rådet fra en ekspert.
For nyligt efterlyste Hjørring Erhvervscenter firmaer i byggebranchen, der er interesserede i at samarbejde med to norske entreprenører. Ligeledes har flere firmaer fra naboen mod nord haft følere ude:

Læs mere: Nordjyske underleverandører interessante for norske entreprenører.

Grundlaget for, at nordjyske byggefirmaer og håndværkere kan tjene på norske opgaver, er hermed klart til stede. Eksempelvis er der i Norge planlagt skole- og børnehavebyggerier for det der svarer til 81 mia. danske kr. i alene inden for de næste fire år. Det skriver Nordjyske.dk.

Forberedelse et must
Anita Kurowska Larsen, chefkonsulent i international afdeling i Dansk Byggeri, beretter, at danske firmaer bestemt også er aktive. Således er anslået 50 ud af 540 udstillere på den store fagmesse, Bygg Reis i Deg i Lillestrøm danske. Men messedeltagelse og de vigtige kontakter, der bliver knyttet her, gør det ikke alene

Overfor Nordjyske udpeger hun dog tre regelsæt, interesserede virksomheder skal have styr på, inden de drager til Norge:
1. Reglerne om byggeriets kvalitet og udførelse. Norge følger de fælles europæiske EØS-regler, men supplerer det med nationale regler
2. Der er særlige norske regler for arbejdsmiljø
3. Den detaljerede lovgivning mod social dumping
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094