23948sdkhjf

NCC går i luften med milliardbyggeri

Antallet af håndværkere på byggeriet af et BIG-tegnet hotel- og erhvervsprojekt i Aarhus stiger fra nu 75 til 200-250, når bølgerne gør højest

- Vi er ved at opføre et arkitektonisk vartegn, og det bliver vi mindet om, når vi ser visualiseringen, der både hænger på byggepladshegnet og i vores møderum.

Ordene fra Morten Røjkjær, senior projektchef i NCC’s byggeenhed i Vest under NCC Building Nordics, knytter sig til entreprenørkæmpens arbejde med det BIG-tegnede hotel- og erhvervsprojekt ved Bassin 7 på Aarhus Ø.

Det er halvandet år siden, at NCC’s byggehold gik i jorden, men trods intenst og til tider støjende arbejde har det ikke været synligt for de forbipasserende. Nu er jord- og funderingsarbejdet overstået, kælderen færdigbygget, og entreprenørkæmpens råhusfolk er kommet op i lyset.

Fra 75 til 250 håndværkere

Der arbejdes nu på stueetage og første sal, og samtidig begynder man at kunne se, hvor bygningen bliver offentligt tilgængelig via en trappe, der bygges i takt med etagerne. 

Bygningens grundplan er knap 5000 kvm, og etagerne bliver mindre for hver etage.

- Der er omkring 75 håndværkere på pladsen lige nu, og når der er flest undervejs i byggeriet, vil vi være oppe på 200-250 håndværkere, fortæller Morten Røjkjær.

Når bygningen står færdig, vil den indeholde 342 hotelværelser og cirka 16.000 kvm erhverv, og bliver på i alt cirka 37.000 kvm plus cirka 8.600 kvm parkeringskælder i to etager.

Udfordrende geometri styrer murværket

De første facadeelementer af den karakteristiske facade er monteret. Facaden udføres i gule teglsten og danner et mønster hele vejen op. Facadeelementerne støbes i forme inden døre på fabrik, hvor hver enkelt sten skal lægges ned med stor præcision, så mønsteret går op, når elementerne samles ude på pladsen. 

- Vi brugte også den metode, da vi byggede Nicolinehus (også på Aarhus Ø, red.) lige over for hotelbyggeriet, og det gav et meget effektivt byggeri med et bedre arbejdsmiljø, end hvis alt skulle laves i fri luft og med tiden højt oppe på bygningen, siger Morten Røjkjær.

Han beskriver det som komplicerede elementer, fordi geometrien er udfordrende. Der skal således tages hensyn til murværket som er styrende for, hvordan elementerne skal se ud.

- Den komplicerede geometri er udfordrende på betonelementfabrikken, siger Morten Røjkjær og fortsætter:

- På pladsen er det naturligvis også en udfordring, for det er vigtigt, at det kommer til at passe sammen. Der er en høj detaljeringsgrad. Det stiller store krav til holdet, og det er faktisk motiverende.

Projektet er tegnet af BIG, og NCC opfører byggeriet for Bassin 7 Erhverv ApS i samarbejde med Rambøll.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078