23948sdkhjf

Grønt lys: Milliardudvidelse af københavnsk indkøbscenter bliver en realitet

Borgerrepræsentationen har nu endeligt vedtaget lokalplanen for udvidelsen af det københavnske shoppingcenter Fisketorvet, der skal være mere end blot et butiksmekka

Fisketorvet har officielt fået grønt lys til at opføre 42.000 kvm ny bebyggelse.

Det sker, efter at Københavns Borgerrepræsentation i sidste uge godkendte lokalplanen for en omfattende udvidelse af shoppingcenteret, som både indebærer nye boliger, kontorer, et hotel og detailhandel.

Det betyder, at der langs Vasbygade opføres, altså den trafikerede hovedvej foran Fisketorvet, en lang hævet kolonnade, som giver fodgængere mulighed for at bevæge sig fra Dybbølsbro og ned til det nye metrostop Havneholmen ved siden af det 24 år gamle storcenter.

Bag byggedesignet står arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen (SHL), og i deres arbejde har de haft et stort fokus på at åbne det ellers lukkede bycenter mere op og skabe en større synergi med omgivelserne.

- Mange shoppingcentre er udfordret af sin egen indadvendte natur og begrænset af sin oprindelige arkitektur og skal transformeres, så de også har en aktiv rolle at spille i fremtiden. På Fisketorvet har vi arbejdet med at aktivere stueetagens liv, etablere fodgængerkolonnader og give plads til andre funktioner, som vil have en profitable sameksistens i fremtiden, siger Nanna Wohlfeldt, der er associate partner hos SHL.

Prisen på projektet oplyses ikke, men ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, løber den samlede renovering og udvidelse op i tre mia. kr.

Undervejs i seks år

Planen om udvidelsen af Fisketorvet er langt fra ny og har faktisk været på tegnebrættet siden 2018.

Den oprindelige udvidelsesplan lød dengang på 70.000 kvm, men sidenhen valgte bygherre Unibail-Rodamco-Westfield at reducere byggeriets omfang til 43.000 kvm, hvorefter det i den godkendte plan siden er blevet reduceret yderligere med 1.000 kvm.

Det er ikke den eneste udvidelse, som er blevet foretaget for nylig på shoppingcentret. I foråret 2024 åbnede en 6.500 kvm store food hall og en 500 kvm stor tagterrasse i en ny tilbygning ud mod vandet efter godt og vel to års renovering.

Kort om udvidelsen af Fisketorvet

Beliggenhed: Kalvebod Brygge, København K

  • Bygherre: Unibail-Rodamco-Westfield
  • Landskabsarkitekt: SLA
  • Ingeniør: Artelia
  • Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen (SHL)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063