23948sdkhjf

Baneprojekt til milliarder går efter ny rådgiver

Undersøgelser af en ny jernbane mellem Aarhus og Silkeborg er udbudt med en anslået kontraktsum på 30 millioner kroner

Banedanmark giver planerne om en ny jernbane mellem Aarhus og Silkeborg en ekstra spand kul.

Kontrakten på teknisk rådgivning med undersøgelser af mulige linjeføringer for den nye cirka 30 km lange jernbane i Østjylland er således sendt i udbud.

Prisen for baneprojektet ligger i milliardklassen, men der er også gode penge at hente for den eller de vindende rådgivere, da den aktuelle kontakt har en anslået værdi af 30 mio. kr.

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Opgaven, der venter vinderen af rådgiverudbyddet, omfatter teknisk rådgivning med projektering på NAB fase 2-niveau med miljøkonsekvensvurdering af tre løsninger for den ønskede nye, enkeltsporede jernbane, herunder diverse broer, faunapassager, baneanlæg inklusive tilslutningsanlæg for jernbane, vejanlæg, etablering af krydsningsstation og op til flere standsningssteder.

Resultatet af den tekniske rådgivning og bistand skal være en teknisk rapport og en miljøkonsekvensrapport.

Fordobling

Planerne om den nye banestrækning, der skal reducere rejsetiden og styrke den kollektive transport, er del af aftalen om Infrastrukturplan 2035 fra 2021. Med den store politiske aftale blev der afsat 2,7 mia. kr. til projektet, men de indledende undersøgelser viste anlægspriser på det dobbelte - mellem 5,1 og 6,6 mia. kr.

Det høje anlægsoverslag fik forligskredsen til at bestille en ekstern kvalitetssikring som viste. Den konkluderer ifølge en melding fra april i år, at: ”Banedanmarks indledende anlægsoverslag er særdeles robust, men også at der er en række optimeringsmuligheder, og at enhedspriserne generelt vurderes at ligge i den høje ende i forhold til tidligere anlægsoverslag.”

Nu arbejdes der så videre med projektet.

Firmaer, der ønsker at komme i betragtning til rådgiveropgaven, skal indgive deres bud senest 17. september 2024. 

Banedanmark forventer herefter at kunne finde en vinder og tildele kontakten 28. oktober.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109