23948sdkhjf

Boliger i gammel biograf

To brødre står bag stort renoverings- og ombygningsprojekt i den gamle Roskilde Bio

I den gamle Roskilde Bio på hjørnet af Algade og Sct. Peders Stræde skal der nu bygges fire nye lejligheder i en stor renovering. 

Bag ombygningen står de to brødre Fead og Sead Rama, som sammen driver virksomheden Roskilde rto-Teknik, der er Skandinaviens største med fremstilling af produkter til tandregulering. Det foregår i nabohuset i Algade 27, hvor Reidl Foto havde til huse indtil for nylig.

Brødrenes virksomhed har ekspanderet kraftigt og har nu 28 ansatte. Derfor havde de først tænkt sig at skaffe mere plads til det voksende antal medarbejdere i det gamle biografrum. Men den idé har de opgivet og udvider i stedet på en anden måde i deres nuværende domicil.

300 ton beton

Så den tilbageværende del af den tidligere biografsal ombygges nu til to ejerlejligheder, hvor brødrene selv vil bo, mens der nedenunder i stueetagen bliver to boliger til udlejning. Samtidig er en renovering også i gang i det gamle fotohus, hvor der igen skal være forretning.

Første fase i ombygningen af den gamle biografsal består i at nedrive det meget solide betonfundament, som tilskuersæderne og filmapparaterne i sin tid var placeret på. Den opgave står firmaet Nedbryder A/S med 25 ansatte for. Dets ejer er den 47-årige Morten Pedersen, der forklarer, at man blandt andet skal fjerne op mod 300 ton beton, der i sin tid var anvendt her.

Brødrene Rama regner med, at hele arbejdet er færdigt om to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079