23948sdkhjf

P-hus kan blive til boliger: Nu skal entreprenøren findes

Færdighederne skal være i orden for at komme i betragtning til den specialdesignede konstruktion, som skal være meget mere end et p-hus 

Med et søjlesystem i limtræ og dæk i krydslamineret træ bliver trækonstruktionen i det kommende P-hus Else Alfelt i Ørestad Syd tydelig for forbipasserende. Og som noget særligt skal huset i fremtiden kunne ombygges til bolig eller erhverv med enkelte indgreb, og uden at bygningen grundlæggende skal ændres eller rives ned.

Nu kan entreprenører med erfaring med at bygge i både beton og træ samt initiativer til reduktion af CO2 -aftryk få en nøglerolle på det særlige projekt.

Bygherren, By & Havn, har således udbudt totalentreprisen på opførelse af P-hus Else Alfelt. 

Det fremgår af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbyd og projekter.

Udbuddet er seneste skridt på vejen mod at forsyne området med p-pladser og samtidig blive et lokalt samlingspunkt med en udadvendt stueetage og et tilgængeligt tag. 

Rammerne om den ambition er formet af OS arkitekter og Studio Hara med Holst Engineering ApS og Prip Brandrådgivning ApS som underrådgivere, der vandt arkitektkonkurrencen om det særlige p-hus i september 2023.

Skal kunne lidt af det hele

Opgaverne, der venter en kommende totalentreprenør, er overordnet set færdiggørelse og projektering, selve udførelsen, herunder byggeledelse, projektopfølgning og fagtilsyn, aflevering, og endelig 1- og 5-års eftersyn.

Entreprisesummen på det særlige byggeri anslået ifølge data fra Projektagenten at ligge på 80 mio. kr.

Interesserede entreprenører bliver blandt andet stillet overfor mindstekrav om erfaring med opførelse af større betonbyggerier, men også erfaring med opførelse af bebyggelse i træ. Desuden skal en totalentreprenør have arbejdet med initiativer til reduktion af CO2 -aftryk samt øvrige tiltag til at forbedre bæredygtighed.

Kan man skive det på firma-CV’et er fristen for at anmodning om deltagelse 2. september 2024.

Arbejderne under kontrakten forventes at blive udført fra sidst i januar 2025 til maj 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11