23948sdkhjf

Pihlkonsortiet vinder idrætspark

I 2026 står et stadion på superliganiveau klar i Køge på samme sted, hvor byen i mere end 90 år har haft sit stadion

Køge har haft sit stadion på samme sted i mere end 90 år, og sådan bliver det ved med at være - bare i moderniseret og udvidet udgave.

Pihlkonsortiet, bestående af LM Byg og Pihl & Søn, er netop valgt som totalentreprenør til udvidelsen og fornyelsen af Køge Idrætspark. De skal løse opgaven sammen med CCO Arkitekter og WSP Rådgivende Ingeniører.

- I Pihlkonsortiet er vi stolte over at være blevet valgt som totalentreprenør på projektet og med vores kompetencer inden for anlæg, råhus og styring bidrage til, at fodboldholdet kan få størst mulig opbakning gennem hele sæsonen, og at Køge samtidig får et moderne stadion på superliganiveau, siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i Pihl & Søn, i en pressemeddelelse.

Superliganiveau

Moderniseringen af Køge Idrætspark omhandler blandt andet opførelsen af nye tribuner samt udvidelse af eksisterende tribune.

Køge idrætspark

Køge stadion blev indviet tilbage i 1932. Siden 2018 har Køge Idrætspark undergået en forvandling med nedrivningen af det 91 år gamle Køge Stadion og opbygningen af Køge Idrætspark - et nyt, supermoderne stadion med ny tribune, stor idrætshal og tre kontortårne.

Nu har Køge Kommune sat gang i etape 2 af Køge Idrætspark. Etapen omhandler en udvidelse af stadion, flere omklædningsrum til breddeidrætten, flere parkeringspladser samt en forbedring af trafiksikkerheden for både gående og cyklister.

Etape 2 for Køge Idrætspark kommer til at løbe frem mod 2026, hvor stadion ventes at stå klar på superliga-niveau og til større events med i alt 6.000 overdækkede siddepladser fordelt på fire tribuner. 

Efter udvidelsen vil 6.000 mennesker kunne tage plads på Køge Idrætspark. Tilskuerne kan endda sidde ned og være i ly for regn og blæst, da tribunerne bliver overdækkede. I dag kan Køge Idrætspark rumme 4.000 tilskuere, hvoraf 1.026 er siddepladser. 

Efter udvidelsen kan stadionet også opfylde DBUs superligakrav, som er i tråd med ambitionen om at få et superligahold til byen. I dag ligger det lokale førstehold, HB Køge, på en 10. plads i Nordicbet Liga, den næstbedste fodboldrække.  

Udvidelse af Køge Idrætspark - Projektets parter

Bygherre: Køge Kommune

Bygherrerådgiver: Sweco

Entreprenør: Pihlkonsortiet bestående af Pihl & Søn og LM Byg

Rådgivere: CCO Arkitekter og WSP Ingeniør

120 millioner

Kontrakten mellem Køge Kommune og Pihlkonsortiet er netop underskrevet, og projektering af projektet er så småt ved at starte op.

Udførelsen af Køge Idrætspark påbegyndes efter planen til sommer 2024, og det nye stadion med omklædningsrum ventes at stå klar i 2026.

Hvordan økonomien ser ud i aftalen, oplyser parterne ikke. Tidliger har det været fremme, at rammen for stadionudvidelsen ligger omkring 120 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125