23948sdkhjf

Medie: Sådan bliver straffen for at overtræde ny asbestordning

Et nyt lovforslag lægger op til, at virksomheder kan få bøder, hvis de bryder reglerne i en kommende ordning om autorisation ved asbestarbejde

Fremover må nedrivning af asbestholdigt materiale kun udføres af virksomheder, der er autoriseret til det af Sikkerhedsstyrelsen. Det lægger regeringen op til i et nyt lovforslag, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge forslaget skal en overtrædelse af kravet om autorisation som udgangspunkt medføre en bøde på mindst 30.000 kr.

Samtidig skal det koste en virksomhed mellem 20.000 og 30.000 kr. i bøde, hvis den for eksempel reklamerer med, at den kan udføre nedrivning af asbest – uden at have den nødvendige autorisation.

“Beskæftigelsesministeriet finder, at kravet om autorisation bør gælde for virksomheder, uanset om de har ansatte eller ej, og at privatpersoner ikke vil skulle kunne udføre autorisationskrævende asbestarbejde”, står der i lovforslaget.

Som reglerne er nu, skal en virksomhed, der udfører asbestarbejde, ikke have autorisation. Det betyder, at alle kan udføre asbestarbejde.

Fremover skal alle medarbejdere have gennemført den eksisterende asbestuddannelse, hvis de skal udføre asbestarbejde, som kræver autorisation.

Dermed skal der i fremtiden være krav om uddannelse ved både indvendig og udvendig nedrivning af asbest – og ikke som nu kun ved nedrivning indenfor – har Arbejdstilsynet foreslået.

Folketinget har tidligere planlagt, at den nye ordning om autorisation skal træde i kraft 1. januar 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078