23948sdkhjf

Vestjysk entreprenør vinder stor pantfabrik

Når Dansk Retursystems nye fabrik står klar ved udgangen af 2025, skal den kunne klare 2,5 millioner flasker og dåser om dagen

Når byggeriet af Dansk Retursystems nye pantfabrik i Fredericia går i gang, bliver det med Gråkjær som totalentreprenør. 

Fabrikken på cirka 12.000 kvm skal stå klar til at håndtere de indsamlede flasker og dåser vest for Storebælt ved udgangen af 2025. Dagligt vil den kunne håndtere over 2,5 millioner flasker og dåser.

- Gråkjær blev tildelt opgaven efter at have leveret det bedste forhold mellem pris og kvalitet, hvor vi har tilbudt en robust og fleksibel fabrikshal, og det imødekommer Dansk Retursystems behov for håndtering af pantprodukter og den konstante udvikling inden for maskinteknisk teknologi, udtaler Henrik Skaarup, adm. direktør ved den vestjyske totalentreprenør, ifølge en pressemeddelelse.

Gråkjær gennemfører byggeprojektet i totalentreprise med Skala Architecture og ISC Rådgivende Ingeniører som underrådgivere.

Totalentreprenøren overtager alle tegninger og beskrivelser af projektet og leverer derefter samtlige byggefaglige ydelser ved opførelsen af den nye fabrik.

To adresser bliver til én

Det er et år siden, at Dansk Retursystem købte grunden på Bundgårdvej 6 i Fredericia, hvor fabrikken skal opføres.

I dag har selskabet, der driver det danske pantsystem, fabrik og logistik fordelt på to adresser i Hedensted. Det hele bliver nu samlet i den 12.000 kvm fabrik fordelt på fire store haller samt indskudt dæk til kontorer, kantine, omklædningsfaciliteter med videre. Bygningen bliver cirka 12,5 meter høj.

Økonomien i aftalen kommer parterne ikke ind på. Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, er den anslåede entreprisesum dog på 120 mio. kr.

Dansk Retursystem har en tilsvarende fabrik i Høje Taastrup, som håndterer de flasker og dåser, der pantes øst for Storebælt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125