23948sdkhjf

Odense skal være grøn og blå

Odense Kommune arbejder netop nu sammen med VandCenter Syd på en ny klimatilpasningsplan, som kan give byen åbne kanaler, grønne tage og facader samt nye regnvandsbassiner.
Et Odense med åbne kanaler, regnvandsbede og grønne regnvandsbassiner, grønne tage og facader samt pladser og parker, der kan rumme store mængder regn i forbindelse med skybrud.

Det er nytænkende tiltag der kan blive til virkelighed med den nye klimatilpasningsplan for Odense kommune. Planen, som udvikles netop nu i samarbejde mellem Odense Kommune og VandCenter Syd, skal ligge færdig i begyndelsen af december, hvor den sendes i offentlig høring.

Prioriterer kendte problemområder
Første skridt på vej mod en færdig klimatilpasningsplan for Odense er en omfattende kortlægning, hvor kommunen indsamler oplysninger om oversvømmelser i perioden 2006-2013. Oplysningerne vil blive brugt til at målrette den kommende indsats.

- For mig er der ingen tvivl om, at vi kan bruge vandet til at dyrke både de grønne og blå elementer i byrummet. Derfor skal vand tænkes ind i byplanlægningen både æstetisk og funktionelt. Klimaændringerne er desværre en realitet, og vi er nødt til at tilpasse vores by, boliger, kloaksystemer og infrastruktur, så vi er klar til at håndtere vandmasserne, når de kommer. Det er en stor, tidskrævende og meget vigtig opgave, som derfor skal løftes i flok – og vi får i den grad brug for borgernes viden og hjælp, siger Steen Møller Odenses by- og kulturrådmand.

Foreløbig tidsplan for klimatilpasningsplanen
Juni-august: Kortlægning af oversvømmelser og risikoområder

27. august: Risikokortlægning og beslutning om niveau for indsats sendes i forudgående høring

Efteråret: Udvikling af plan med forslag til konkrete indsatser samt Workshops om planen for interesserede borgere og erhvervsliv

4. december: Klimatilpasningsplanen sendes i offentlig høring
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11