23948sdkhjf

Verdens største designpris til Rabalder Parken?

Rabalder Parken i Roskilde er blandt de 60 finalister, som er udvalgt til den præstigefulde Index:Award.
Rabalder Parken, som er en del af Roskilde Kommunes store byudviklingsområde “Musicon”, har været indstillet til Index:Award sammen med 1.022 andre projekter fra over 70 lande. Nu er området så blandt finalisterne, der er udvalgt af en international jury.

Det er arkitekten bag designet af parkens rekreative elementer, Søren Nordal Enevoldsen, der bliver eventuel prismodtager:

- På mange måder handler Index:Award om at gå bagom den umiddelbare æstetik i et design og fokusere på, hvad designet kan og gør for mennesket. At Index:Award også mener, at Rabalder Parken indskriver sig i den debat viser, at projektet har en reel værdi for mennesker, hvilket er mit primære ønske med det, jeg laver. Det er en virkelig stor ære at være nomineret, siger Søren Nordal Enevoldsen.

Innovativ klimaløsning
Prisen er af dansk oprindelse, men af internationalt format med præmiepenge på i alt 500.000 euro. Der uddeles 100.000 euro til vinderen af i alt fem kategorier, og Rabalder Parken er nomineret i kategorien Community :

- Alene det at have et projekt med i finalen om verdens største designpris er en stor ære. Men at Roskilde kommer på landkortet for innovative klimaløsninger, det er da fantastisk spændende, siger Roskildes borgmester Joy Mogensen, der samtidig roser alle de mange aktører, der står bag realiseringen af parken, for et godt samarbejde.

De 60 finalister bliver en del af en international udstilling, der skal rejse verden rundt. Udstillingen med de 60 projekter åbner i Kongens Have i København den 30. august 2013, hvorefter turnéen rundt i verden begynder. De fem vindere afsløres ved en stor ceremoni på Kulturværftet i Helsingør den 29. august 2013.

Rabalder Parken har tidligere vundet Byplanprisen og Bæredygtig Betonprisen.

Om Index:Award
Index:Award er verdens største designpris, som hvert andet år uddeler 500.000 € til fem design, der forbedrer livet for mennesker i hele verden – konceptet kaldes ’Design to Improve Life’. I den indledende runde kan alle gennem fire måneder indstille design, og herefter udvælger en international jury finalister indenfor fem kategoerier (Body, Home, Work, Play & Learning og Community).

Om Rabalder Parken
Rabalder Parken er et regnvandsanlæg, som skal klimasikre Roskildes nye kulturbydel, Musicon. Tre regnvandsbassiner kan tilsammen rumme 23.000 m3 regnvand, hvilket svarer til 10 svømmehaller. Men da tunge og pludselige regnskyl kun opstår få gange om året, skal regnvandskanaler og regnvandsbassiner også kunne bruges til aktiviteter, når det ikke regner voldsomt. Udover skate i kanaler og regnvandsbassin har Rabalder Parken også hængekøjer, trampoliner, 20 meter lang stålrampe, grill, siddemøbler, fitnessredskaber, gynge, vandtrappe i beton og en regnvandssø. Regnvandsanlægget fylder 40.000 m2, men i stedet for at stjæle plads, giver området borgerne et rekreativt åndehul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109