23948sdkhjf

Nordjylland fortsætter ambitiøse byggeplaner

Region Nordjylland kan fortsætter planerne om bl.a. byggeri af sygehuse og behandlerhuse med den nye økonomiaftale for 2014, som regionerne har indgået med staten.
Aftalen sender et signal om, at regionens økonomi bliver holdt i stramme tøjler. Det til trods ser regionsrådsformand Ulla Astman flere positive tendenser i aftalen med regeringen. Det gælder ikke mindst på anlægsområdet, hvor regionen er ved at bygge nyt Universitetshospital i Aalborg Øst og desuden planlægger at bygge ny behandlingsbygning på Sygehus Vendsyssel, behandlerhuse, sterilcentral samt tage hul på ombygninger inden for psykiatrien.

- Først og fremmest har regeringen lyttet til vores ønsker om at skabe ro om de store byggeprojekter, der løber over en årrække. Vi har brug for ro om økonomien for at kunne bygge langsigtet og udvikle rammerne. Samtidig giver de store byggerier jo pote i form af vækst og beskæftigelse, så det er en dobbelt gevinst, siger Ulla Astman.

Aftalen indebærer blandt andet, at regionen skal øge produktiviteten med to procent og dermed hele tiden skabe mere sundhed for de samme midler. Samtidig bliver Region Nordjylland ramt af, at regionen målt i befolkningstal udvikler sig langsommere end de øvrige dele af landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188